Nehoda z Barcelony bez sankcí pro Sofuogla

Nehoda z Barcelony bez sankcí pro Sofuogla

V Silverstonu padlo rozhodnutí ohledně incidentu z předchozí Velké ceny v Barceloně, kde došlo v kubatuře Moto2 ke kontaktu mezi tureckým závodníkem Kenanem Sofuoglem a Španělem Juliánem Simónem.

Jezdec týmu Technomag CIP v okamžiku nehody bojoval se Simónem o druhé místo, ale v nájezdu do jedenácté zatáčky okruhu v Montmeló nestačil dostatečně ubrzdit svůj motocykl a zezadu narazil do Suteru v barvách Mapfre Aspar Moto2. Simón po nárazu havaroval a zlomil si holenní a lýtkovou kost v pravé noze.

Španěla v pondělí odpoledne operovali a tak samozřejmě do dějiště šestého podniku nepřijel. Na jednání s ředitelstvím závodu přímo na okruhu v Silverstonu se tak včera dostavil Kenan Sofuoglu a sportovní ředitel skupiny Aspar Gino Borsoi.

Obě strany podaly svá stanoviska k celé záležitosti, podívali se na video z inkriminovaného okamžiku nehody a výsledkem je, že Kenan Sofuoglu nebude za tento incident potrestán, protože dle ředitelství závodu vynaložil maximální úsilí k tomu, aby srážce s Juliánem Simónem zabránil a jedná se tedy o závodní incident.

Doporučujeme

Články odjinud