Nehoda zkomplikovala Reddingovy plány v Jerezu

Nehoda zkomplikovala Reddingovy plány v Jerezu

Včerejší těžký pád Scotta Reddinga během testování na jihošpanělském okruhu v Jerezu si vyžádal jeho hospitalizaci v místní nemocnici.

Britský závodník týmu Marc VDS Racing ve čtvrtek testoval motocykl Suter MMX, ale ve své poslední jízdě těžce havaroval. Stalo se to těsně před tím než měl zajet do boxů, aby přesedl na zcela jiný stroj Suter a absolvoval tak premiérovou jízdu v sedle litrového prototypu MotoGP.

Sedmnáctiletý Redding se dokázal zvednout a vrátit se do týmové garáže, ale po nějaké době začal vykašlávat krev. Okamžitě zašel do zdravotního střediska přímo na okruhu, ale odtud už britského závodníka převezli do nemocnice na podrobné vyšetření.

V nemocnici zjistili drobné plicní krvácení a tam také přes noc zůstal na pozorování s tím, že v pátek ráno Reddinga propustí. Podle vyjádření týmu noc proběhla bez komplikací a Brit se měl dopoledne objevit znovu na okruhu.

Pokud půjde vše podle plánu, tak ze začátku bude pokračovat v testu šestistovky Moto2 ve specifikaci 2011 a potom se zapojí do plánovaného testu motocyklu Suter s motorem o objemu 1000ccm, který je určený pro novou éru královské kubatury, která začne psát svou historii v roce 2012.

Doporučujeme

Články odjinud