Nehodu v Misanu vyšetřuje místní policie

Státní zástupce z Rimini zahájil vyšetřování úmrtí Shoye Tomizawy, ke kterému došlo minulou neděli během závodu třídy Moto2 v Grand Prix San Marina & Rimini.

Podle italské tiskové agentury ANSA zahájil okresní státní zástupce Paolo Giovagnoli vyšetřování tragické události úmrtí devatenáctiletého závodníka, které může vést i k obviněním z trestných činů. Přímo na závodním okruhu už také byla dopravní policie z Rimini, aby incident vyšetřila.

Tomizawa havaroval v rychlé zatáčce, ale nešťastně zůstal ve stopě a za ním těsně jedoucí Alex De Angelis a Scott Redding již nedokázali reagovat, aby zabránili střetu s ležícím závodníkem.

Závod třídy Moto2 i přesto pokračoval dál a traťoví komisaři vážně zraněného Tomizawu přenesli na nosítkách za bezpečnostní bariéru, kde stály sanitní vozy rychlé zdravotní pomoci a s resuscitací se tak začalo téměř okamžitě.

Jenže v momentě, kdy japonského závodníka přenášeli přes štěrk únikové zóny, jeden z traťových komisařů nebo zdravotníků zakopl a nosítka jim spadla na zem. Nyní se čeká na lékařské stanovisko, které určí přesnou příčinu úmrtí.

Tato zpráva přichází jen pár dnů poté, co představitelé motocyklového šampionátu obhajovali rozhodnutí nezastavit závod a proč, bylo z jejich pohledu lepší Tomizawu přenést za ochrannou bariéru než čekat na sanitní vůz, který by přijel přímo na dráhu.

Doporučujeme

Články odjinud