Nejnižší kubatura před úvodním závodem v Kataru

Jako první zahájí v pátek přípravu na úvodní podnik sezony v Kataru jezdci a týmy nejnižší kubatury mistrovství světa do 125ccm, kde také jede český jezdec Jakub Kornfeil.

Nejúspěšnějším jezdcem v předsezonních testech byl Španěl v barvách týmu Red Bull Ajo Motorsport Marc Márquez. Pro sedmnáctiletého mladíka je to třetí sezona v mistrovství, kde v uplynulých dvou letech závodil na stroji KTM. Letos poprvé pojede s Derbi a dle výsledků v přípravě mu tento stroj po všech stránkách vyhovuje.

Loni Márquez první závod sezony nedokončil, když vypadl v době těsně před přerušením úvodního závodu, který zastavili pro déšť. Nicméně bohatší o zkušenosti z uplynulé sezony vstupuje do tohoto ročníku mnohem silnější. Určitě je jedním z kandidátů v boji o titul, ale jeho soupeři mají rovněž dobrou formu.

Bradley Smith vstupuje do své páté sezony a po zkušenostech z předchozího ročníku, kde soupeřil se svým týmovým kolegou a pozdějším vítězem Juliánem Simónem, ví naprosto přesně, co letos musí udělat, aby pro sebe a tým Bancaja Aspar vybojoval zlato. V zimní přípravě sice nepatřil k nejrychlejším jezdcům, ale jak už jsme u tohoto britského závodníka mohli vidět v minulosti, dokáže se velmi rychle dostat do tempa v průběhu úvodních závodů sezony.

Nebude ale jediný, kdo má zájem o vítězství v letošním ročníku. V testech se velmi dobře předvedlo trio Španělů Pol Espargaró a Efrén Vázquez z Tuenti Racing a Nicolas Terol, jeho týmový kolega z Bancaja Aspar. Konkurence v nejnižší kubatuře je velmi vyrovnaná a do boje o vedoucí příčky můžou promluvit další jezdci jako Sandro Cortese z Avan Mitsubishi Ajo, Randy Krummenacher z Stipa-Molenaar Racing, jezdec Racing Team Germany Tomoyoshi Koyama nebo Esteve Rabat z Blusens STX.

Mezi nováčky letos uvidíme například malajského jezdce Muhammada Zulfahmiho v barvách týmu AirAsia –Sepang International Circuit nebo vítěze juniorského šampionátu Red Bull Rookies Cupu 2009 Jakuba Kornfeila, českého závodníka z týmu Racing Temam Germany.

První volný trénink nejnižší kubatury odstartuje na okruhu Losail v pátek ve dvacet hodin středoevropského času.

Doporučujeme

Články odjinud