Nejnižší kubatura před závodem v Japonsku

Nejnižší kubatura před závodem v Japonsku

Závod v japonské Motegi představuje pro všechny jezdce nejnižší kubatury motocyklového mistrovství světa velkou výzvou, protože tam zatím nikdo z nich závod seriálu Grand Prix nevyhrál.

Lídrem šampionátu je Nicolas Terol (Bankia Aspar), jenž v posledních třech závodech slavil vítězství a díky tomu má výhodu ve výši třiceti šesti bodů. Španěl má šanci rozhodnout o vítězi letošního ročníku už během turné po Pacifiku, ale proti bude rozhodně Johann Zarco (Avant-AirAsia-Ajo). Francou je druhý, stále čeká na své první vítězství a samozřejmě v boji o titul nic nevzdává.

Třetí v průběžném pořadí je Maverick Viñales (Blusens by Paris Hilton), šestnáctiletý Španěl má jistý titul pro Nováčka roku 2011, ale určitě je pro něho lákavá představa k tomu přidat vicemistra světa. Pokud bude Johann Zarco riskovat ve snaze vymazat ztrátu na vedoucího závodníka, může přitom chybovat a to je samozřejmě moment, na který Viñales čeká.

Viñales si ale musí hlídat záda, protože jen osm bodů za ním je na čtvrtém místě Sandro Cortese (Intact Racing Team Germany). Němec cítí příležitost šampionát dokončit v první trojce a vynaloží veškerou energii, aby se tak stalo. Jeho krajan Jonas Folger (Red Bull Ajo Motorsport) je pátý se ztrátou třiceti devíti bodů, takže se Cortese může plně zaměřit na atakování třetí pozice.

Jakub Kornfeil (Ongetta Centro Seta) je dvanáctý. Na desátého Dannyho Kenta (Red Bull Ajo Motorsport) teď ztrácí třináct bodů a pokud chce celkové umístění v první desítce, bude muset v posledních čtyřech závodech výrazně zabrat. Základem úspěchu je funkční motocykl, takže doufejme, že v tomto směru na jeho tovární Aprilii zapracují a český jezdec tak dokáže úspěšně bojovat o důležité body.

Pro závod v Japonsku mají divokou kartu Takehiro Jamamoto (Team Nobby), Kikari Ookubo (18 Garage Racing), Jun Ohniši (Project u 7C HARC) a Hjuga Watanabe (Project u 7C HARC). Syunya Mori nahradí u týmu Phonica Racing Simone Grotzkyje a Švýcar Damien Raemy jezdce týmu WTR-Ten10 Racing, Francesca Mauriella.

Doporučujeme

Články odjinud