Největším soupeřem Hondy bude Lorenzo, říká Nakamoto

Největším soupeřem Hondy bude Lorenzo, říká Nakamoto

Honda před rokem 2011, který ukončí éru osmistovek v královské MotoGP, směřuje všechny síly na zisk posledního titulu v této kubatuře a svého největšího soupeře vidí v osobě úřadujícího mistra světa.

Lorenzo si v letošním ročníku mistrovství světa vybudoval pověst jezdce, který nechybuje. V osmnácti závodech jen dvakrát nestál na stupních vítězů a zisk rekordního počtu bodů v průběžném hodnocení šampionátu je známkou, že je a bude pro všechny těžkým soupeřem.

Když šéf HRC Shuhei Nakamoto hovořil s Motorcycle News, byl to právě jezdec z Malorky, který je na nejvyšším bodě seznamu potenciálních soupeřů továrního týmu japonského výrobce. „Myslím, že největší hrozbou bude Jorge (Lorenzo),“ řekl Nakamoto, který samozřejmě nepodceňuje ani ostatní jezdce MotoGP.

Po úvodních testech s Ducati jsou někteří, řekněme překvapeni výkonem Valentina Rossiho, ale ani v případě Itala by Japonec nechtěl nic podcenit. „Rossi je Rossi,“ pokračoval Nakamoto. „Myslím, že Jorge (Lorenzo), Valentino (Rossi), Dani (Pedrosa) a Casey (Stoner) budou znovu ti čtyři chlapi na špici.“

„Potom tu máme Andrea (Doviziosa) a Marca (Simoncelliho), kteří jsou stále rychlejší a možná oba v několika závodech budou bojovat o pozice na stupních vítězů nebo klidně o vítězství,“ řekl závěrem šéf HRC Shuhei Nakamoto.

Doporučujeme

Články odjinud