Neštěstí na Phillip Islandu

Neštěstí na Phillip Islandu

Úvodní podnik motocyklového mistrovství superbiků poznamenala tragická událost, když v sobotním doprovodném závodu havaroval teprve sedmnáctiletý Oscar McIntyre, jenž svým zraněním podlehl.

Neštěstí se stalo během závodu třídy Superstock australského šampionátu. Kolem čtrnácté hodiny místního času vyjel Oscar McIntyre v první zatáčce okruhu Phillip Island mimo trať a když se chtěl ve třetí vrátit zpátky na dráhu, následoval střet s dvěma jeho projíždějícími soupeři Lukem Burgessim a Michaelem Lockhartem.

Australan McIntyre zemřel okamžitě, Lochart ještě zůstává v nemocnici na pozorování a Burgess byl po ošetření propuštěn z nemocnice domů.

Po této velice smutné události byl zrušen další sobotní program, takže jezdci WSB nejeli Superpole. O postavení na startovním roštu rozhodla dopolední rozjížďka, kde Jakub Smrž zajel čtvrtý čas, což znamená, že zítra bude startovat z první řady společně s polemanem Tomem Sykesem, druhým Maxen Biaggim a třetím Carlosem Checou.

V kategorii Supersport startuje Lukáš Pešek dvanáctý z třetí řady a za ním pak ze čtvrté šestnáctý Ondřej Ježek. Závody obou kubatur jsou dostupné brzy ráno v přímém přenosu na televizní stanici Eurosport nebo na stejném kanálu od pěti odpoledne ze záznamu.

Doporučujeme

Články odjinud