Neuskutečněná očekávání před „domácím“ závodem

Neuskutečněná očekávání před „domácím“ závodem

U týmu MOTO FGR po kvalifikaci vládne zklamání.

Sedmým závodem pokračuje seriál MOTO GP a pro nás to je jeden z domácích závodů této sezóny. Již dlouho před tímto víkendem se Jasperovi fanoušci připravovali, aby mu přichystali co možná nejlepší atmosféru. Dle předpokladů by jich mělo na assenský okruh dorazit okolo pěti tisíc.  Jeho podobizna je snad na všech křižovatkách a rodné městečko za okruhem je obsypáno billboardy a dalšími reklamami zvoucími na tento podnik. Příjemné je, když jdete v týmovém tričku, lidé vás poznávají, mávají, zdraví, prostě to tu závody žije a to je věc, která v Čechách zatím chybí …

První čtvrteční trénink zakončil Jasper na 21. pozici, když se nastavovalo především vhodné pérování. Do druhého volného tréninku jsme měnili spojku a převodovku, která by měla zůstat, pokud nebude nějaký zvrat v počasí, až do závodu. O dobrém nastavení motocyklu svědčí fakt, že jsme na top speedu obsadili čtvrtou příčku. Umístění však zůstalo stejné jako v prvním tréninku.

Na třetí trénink jsme měnili palivovou mapu, ale na výsledku se to bohužel neodrazilo. I když Jasper každý trénink stahoval několik desetinek, propadl se výsledkovou listinou dolů. I přesto, že ztratil 2 vteřiny, obsadil až 26. místo. Třída MOTO 3 se podle předpokladů neskutečně vyrovnává a bude závod od závodu těžší končit v kvalifikaci v první polovině.

Co se dělo v kvalifikaci jsme ovšem nečekali. Jasper se od začátku nebyl schopen udržet žádné skupinky a psychicky neunesl domácí kvalifikaci. Startovat budeme zřejmě někde za poslední zatáčkou, z 31. místa … Těžko se popisuje zklamání týmu z tohoto ostudného výsledku. Skvěle sehraný tým, perfektně fungující motor Honda, velmi dobře nastavený motocykl FGR – co více chtít pro dobrý výsledek?

Doporučujeme

Články odjinud