Nicky Hayden v neděli odstartuje z první řady

Nicky Hayden v neděli odstartuje z první řady

Američan využil situace a i když nebyl ve třetím tréninku v nejlepší formě a dokonce i havaroval, kvalifikace se byla zrušena a Hayden díky pátečnímu druhému času na kolo zítra odstartuje z první řady.

Bez pádu se to dnes neobešlo u spousty jezdců světového seriálu a dvojice tovární Ducati Nicky Hayden a Casey Stoner nebyla výjimkou. Nikomu se nic naštěstí nestalo, ale pokud se počasí pro nedělní závod MotoGP umoudří a přestane pršet, bude nastavení pro suchou dráhu pro všechny jedna velká loterie.

„Dneska dopoledne nebylo zase takové mokro, ale na motorce jsem neměl nejlepší pocit a hned na začátku tréninku havaroval, takže máme ještě pár věcí, na kterých potřebujeme zapracovat,“ uvedl Nicky Hayden. „Vím, že to nebylo nejlepší pro místní fanoušky ani pro diváky doma u televizních obrazovek, ale s takovým množstvím vody na dráze dnes odpoledne nemělo cenu riskovat.“

„Samozřejmě, že v našem sportu riskujeme každý den, ale za takových podmínek by už to bylo až příliš riskantní. Předpověď pro zítřek nevypadá vůbec špatně, což by ale znamenalo pěkně divoký závod,“ řekl Nicky Hayden.

Pro Casey Stonera je to letos teprve popáté, kdy se neprobojoval do první řady. Navíc dnes k tomu neměl ani šanci, protože kvůli silnému dešti sobotní kvalifikaci v Estorilu zrušili. „Co k tomu říct? Víkend byl trošku katastrofa,“ řekl Casey Stoner. „Měli jsme čtyři tréninky, ale dokázali využít jen dva z nich, zatímco předpověď pro zítřek je tak napůl.“

„Jak to tak vypadá, mohlo by pršet ráno a v době závodu být sucho, což by vyvolalo chaos s nastavením od spotřeby paliva až po výběr pneumatik. Nezbývá než počkat do zítřka a  uvidíme, jaké to bude,“ uvedl Casey Stoner.

Doporučujeme

Články odjinud