Nová GP12 bude po všech stránkách lepší, říká Guareschi

Nová GP12 bude po všech stránkách lepší, říká Guareschi

Podle šéfa továrního týmu Ducati, bude Desmosedici GP12 vyhovovat mnohem většímu rozsahu stylů jízd a nebude k jezdcům tak extrémně náročná, jak je tomu v případě současné osmistovky.

Italové vyzkoušeli motocyklový prototyp GP12 s dvojicí svých továrních závodníků Valentinem Rossim a Nicky Haydenem v dubnu letošního roku a v Boloni už teď připravují další změny, které by měly z tohoto motocyklu udělat v příštím roce obávaného soupeře pro všechny jejich rivaly. Na rozdíl od většiny týmových manažerů si Guareschi nový prototyp vyzkoušel osobně, takže ví o čem je řeč.

Do dnešního dne to ale vypadá, že s osmistovkou dokázal vítězit pouze Casey Stoner, protože až na první místo Lorise Capirossiho z roku 2007 se něco podobného zatím nikomu jinému nepodařilo. Letos je u Ducati prvním rokem Valentino Rossi a Ital by si moc rád zajel pro plný počet bodů, ale za stávající situace to není jednoduchý úkol.

Podle Vittoriana Guareschiho se tato situace změní s nástupem litrové GP12. „Svými vlastnostmi je mnohem zvladatelnější, točivý moment je velký a není nezbytné mít v zatáčce vysoké otáčky, aby šlo správně akcelerovat. Litrový stroj je zábavnější a jezdí se s ním o hodně lépe ve srovnání s osmistovkou. Podle mě to bude velký krok k tomu, aby se ostatním jezdcům otevřely možnosti být konkurenceschopnými.“

Doporučujeme

Články odjinud