Nová GP12 je pro všechny stále velkou neznámou

Nová GP12 je pro všechny stále velkou neznámou

Včera zahájil testovací tým Ducati první den zkoušek nového prototypu GP12. Vše probíhalo v tajnosti, nikdo nepovolaný neměl k novým motocyklům přístup a rovněž nejsou k dispozici ani žádné fotografie.

Předmětem zájmu jsou samozřejmě nové stroje italského výrobce, které poprvé uvidíme až během testu v Malajsii. Nyní je na okruhu v Jerezu testuje dvojice Franco Battaini a Carlos Checa. Ital má pracovat na testech spolehlivosti a Španěl zase sbírat data v rámci různých možností nastavení.

V úterý měl podle informací gpone.com Checa testovat elektroniku s motocyklem třídy superbike 2012, tedy strojem, s nímž bude letos obhajovat titul v mistrovství produkčních motocyklů WSBK. O něco později pak jezdil s modelem Ducati GPZero, který začátkem listopadu testoval ve Valencii Ital Rossi.

Intenzivní zkoušky GP12 mají probíhat dnes a ve čtvrtek. Úkolem je připravit stroje na první test v Sepangu, což nebude nic jednoduchého, protože v době, kdy jedna část týmu Ducati strávila minulý týden v Madonně di Capiglio, ta druhá teprve kompletovala novou GP12 v italské továrně.

Cílem číslo jedna je zlepšit výkon v zahřátí pneumatik a zejména zlepšit kontakt s přední částí. Tady bude Ducati zkoušet různé varianty rozložení hmotnosti a to včetně změny polohy motoru, která je nyní díky novému rámu možná. To vše pak budou muset sladit s řídící elektronikou, což není zrovna jednoduchá záležitost.

Doporučujeme

Články odjinud