Nová MotoGP láká německého výrobce

Nová MotoGP láká německého výrobce

Motocyklový šampionát chce přechodem na litrovou kubatury přilákat výrobce, kteří za současných podmínek nemají o MotoGP velký zájem a německá značka BMW je v poslední době skloňována ve všech pádech.

Návštěva a osobní jednání šéfa motocyklové divize BMW Hendrika von Kuenheima s šéfem Dorny Carmelem Ezpeletou, která proběhla během úvodního podniku sezony v Kataru, jen potvrdila možnost návratu německého výrobce do prostředí mistrovství světa silničních motocyklů.

Německé zdroje jsou ale k otázce vstupu tovární skupiny BMW do motocyklového mistrovství světa zdrženlivější. V případě německého výrobce, jenž v mistrovství světa závodil před více jak padesáti lety, nenastane ta správná chvíle k návratu dřív než v roce 2013.

BMW nasadilo v mistrovství světa svůj tovární tým v období let 1955 až 1959. Nejlepším výsledkem bylo celkové druhé místo Waltra Zellera z roku 1956. Od roku 2009 je BMW zpátky na závodních okruzích a v seriálu mistrovství světa superbajků WSBK má celkem pět strojů S1000RR.

Doporučujeme

Články odjinud