Nový okruh, nová výzva pro Ducati

Pro Ducati může rychlý okruh v Silverstone znamenat určitou výhodu, protože taková dráha jejich GP10 vyhovuje, základem úspěchu ale bude nalézt co nejrychleji správného nastavení.

Nicky Hayden je v této chvíli nejlepším z jezdců Ducati. V prvních třech závodech zajel na čtvrtou pozici a až závod v Mugellu mu připravil nepříjemné překvapení, když v jeho úvodu spadl a nezískal tak jediný bod.

„Líbí se mi představa jízdy na nové dráze, je to vzrušující a je to výzva pro jezdce a jejich týmy,“ uvedl Nicky Hayden. „Viděl jsem záběry z dráhy na videu a samozřejmě tým má její nákres, takže jsme se na to podívali a mluvili o tom, jaké tam můžeme potřebovat převody nebo podobných věcech.“

„Vypadá to na rychlou dráhu a my máme rychlý motocykl, takže to je pozitivní začátek. Máme za sebou výsledkově výraznou řadu závodů a i když to v Mugellu nedopadlo podle plánu, odvedli jsme tam dobrou práci v přípravě a o to samé se pokusíme i tady,“ uvedl závěrem Američan.

Manažer továrního týmu Ducati a sám bývalý jezdec italské značky Vittoriano Guareschi před cestou do Velké Británie řekl: „Co se mě týče, tak je to poprvé, kdy jedeme s týmem na nový okruh, takže pro mě to bude nová zkušenost. Papírově se Silversone jeví jako velmi rychlý a to je vlastnost, z které tu oba jezdci a motocykl můžou těžit, ale dále bych chtěl podotknout, že tu existují jisté aspekty, které je třeba mít na paměti.“

Casey Stoner - Marlboro Ducati„Od počasí, jenž pro tento víkend předpovídají dobré, ale v Anglii člověk nikdy neví, přes povahu okruhu, asfaltu až po to, jak rychle budeme schopni najít to správné nastavení,“ uvedl Guareschi.

Casey Stoner je možná jediným jezdcem se zkušenostmi na okruhu v Silverstone, protože tam v letech 2000 a 2001 závodil v britském šampionátu a vždy byl jeho srdci blíž než Donington Park. Od té doby se ale okruh na jihu Anglie podstatně změnil a Stoner bude muset tak jako všichni ostatní začít od nuly.

„Mám skutečnou radost, že MotoGP míří do Silverstone,“ řekl na úvod Casey Stoner. „Jel jsem tam v době, když jsem bydlel v Anglii, ještě dřív než jsem začal závodit ve světovém šampionátu. Nebylo to ale na současném rozvržení dráhy, protože ta se pro tento rok v mnoha směrech změnila a zůstal tam snad jediný úsek, který znám.“

„Každopádně to bude rychlý okruh, jeden z nejrychlejších v kalendáři šampionátu a jeden z těch nejatraktivnějších, takže věřím, že tam bude skvělá atmosféra.“

„Už se nemůžu dočkat, protože já osobně jsem vždy preferoval Silverstone před Donington Parkem. Myslím, že to tam bude mnohem zajímavější jak pro jezdce tak pro fanoušky,“ řekl závěrem Austaralan.

Doporučujeme

Články odjinud