O lepší než čtvrté místo připravily Spiese problémy s přední částí stroje

Přestože Ben Spies neudržel pódiové umístění, v cíli byl s výsledkem spokojen. Úspěch francouzského týmu doplnil sedmým místem Colin Edwards.

Bodové žně předvedli při Grand prix České republiky na Masarykově okruhu v Brně jezdci stáje Monster Yamaha Tech 3. Jistou dobu se zdálo, že Ben Spies, který předvedl skvělý start, bude bojovat o pódium, nakonec skončil těsně pod ním na čtvrtém místě. Colin Edwards dojel sedmý a vyrovnal tak své letošní maximum z Laguna Seca.

Spies viděl příčinu svého úspěchu ve vydařeném startu. O lepší umístění ho připravily technické problémy. "Několik kol jsem se držel Jorgeho a Daniho a měl slušnou rychlost. Okolo sedmého kola jsem začal mít problémy s přední částí. Škoda. S Jorgem jsem bojovat nemohl, ale možná jsem se mohl udržet Daniho," věří obhájce titulu mistra světa superbiků. "Neříkám, že bych ho porazil, ale mohlo mezi námi dojít k bitvě."

Že má Spies problémy mohli vidět i diváci na tribuně C. V sedmé zatáčce se Texasan hned při několika průjezdech vychýlil z ideální stopy. "Musel jsem zpomalit, a proto mě Casey (Stoner) rychle předjel," vysvětloval Američan ztrátu třetího místa. "Nejsem naštvaný, i když jsem nebýt malého problému mohl bojovat o pódium. Ze svých pósledních výkonů mám radost, opět jsem byl nejlepším jezdcem ze satelitních týmů. Se čtvrtou pozicí nemohu být nespokojen," dodal.

Spokojen byl i Edwards, který dal do své jízdy opět maximum. "Myslel jsem si, že to bude dobrý závod. Měl jsem slušný celý víkend. S novou geometrií přední části jsem byl opravdu spokojen," vzpomínal Texasan, který měl nakonec v závodě problémy s přední pneumatikou. "Myslím, že jsem nebyl jediný. Když jsem zkusil trochu víc zabrat, dostal jsem se do problému a ztratil kontakt s Valentinem (Rossim) a Nickym (Haydenem). Zariskoval jsem, abych se jich udržel, ale nešlo to."

Dvojnásobný světový šampión superbiků věří, že při příštím závodě v Indianapolis předvede další posun.

Výsledky si pochvaloval také šéf týmu Hervé Poncharal. "Ben i Colin byli opravdu úžasní. Bodový příděl nám pomůže v hodnocení týmů, kde jsme nejlepší netovární stájí," radoval se Francouz, který věří, že oba jeho jezdci budou v následujících závodech pravidelně dojíždět v elitní šestce.

Doporučujeme

Články odjinud