O navýšení testů MotoGP není ze strany výrobců zájem

9 komentářů

Milda Vale (milda.vale)
11. září • 19:32

ok,ale jak dokážou zjistit,že i přes to vše někde "potají"na stroji nikdo netestuje???Asi je to blbost,ale i tak je to kontrolavatelné???

stále dobrý Schumi
11. září • 21:34

Mildo,Mildo,..svět je příliš malej;-)takže udělá-li to nějaký tým,musí si být jist,že za cenu přijetí jakékoliv sankce,se mu test vyplatí.

Jaroslav Petřík (jarpet)
11. září • 20:35

Je!......Práskači, novináři, lovci senzací, zvědavci, konkurence.....možností je přehšel, jen si vybrat:-D
Mildo, ty nás jen testuješ viď?:-O

Milda Vale (milda.vale)
11. září • 21:26

Ani ne,spíše se jenom ujišťuji,že to chápu správně :-D;-) na druhou stranu by museli všude kolem továren a taky všch známých i neznámých okruhů šmejdit špijóni a čekat,až někdo něco takového provede....no nejspíš to tak ale asi bude ;-);-);-):-D

Kurri Kurri
11. září • 9:07

Myslim si, ze to chapes naprosto spravne...sednout si na nej muze, ale nesmi nastartovat motor..:-( Ne ted vazne, muzou jezdit na specialech pouze v urcene testovaci terminy, jinak ne. Ted se pojede v tom Aragonu a napr. Vale si tam zkousel trat
na litrovym bajku.

odstraneno jannyk F1
11. září • 11:15

přesně tak...a pokud tak udělá (tzn.sedne na závodní speciál), tak dopadne třeba jako posledně Toni Elias, kdy jel svou specifikaci z Moto2 mimo oficiální testovací termín a dostal za to penalizaci stop na první trénink v následující GP. (o závažnosti tohot "potrestání" můžu jen spekulovat, troufám si říct, že tím nepovoleným testem získal víc dat než jedním tréninkem, ale nedokážu to jako laik posoudit).Proto taky Vale mohl po zranění např. v Brně jezdit, ale jen na Toselandově superbikové R1.

Milda Vale (milda.vale)
11. září • 7:20

Asi se zeptám blbě,ale to znamená,že jezdec mimo povolené testy nesmí sednout do sedla bajku???Tak trochu to nechápu??To znamená,že než začne sezóna,tak kolem bajku může max.tak chodit v "garáži"a jenom na něj čučet??Díky za osvětlení od kohokoliv....:-D

stále dobrý Schumi
11. září • 21:38

Myslím,že to zase není tak akurátní.Vyzkoušet prototyp třeba na továrním polygonu,zřejmě možné bude,ale ostrý test na závodním okruhu a tím možnost posbírání aktuálních dat,rozhodně možný není.

Milda Vale (milda.vale)
12. září • 7:07

Na tohleto jsem původně tak trochu myslel,přece musí pro jezdce nějakým způsobem bajk přizbůsobit ne?Třeba sedlo,stupačky řidítka atp. to přece nemůžou(nebo musí?)dělat až při oficiálním testování?...tam už by se mělo přece jenom testovat,třeba určitě komponenty,a ne teprve upravovat mašinu,tak aby to jezdci vůbec na ní vyhovovalo...takže nejspíš jak píše Schumi,na továrním polygonu,to možná povolené bude ne?Nebo by nám to mohla trochu osvětlit redakce :-D;-)

Doporučujeme

Články odjinud