Oba bratři Espargarovi podstoupili úspěšnou operaci

Oba bratři Espargarovi podstoupili úspěšnou operaci

Aleix Espargaro utrpěl zranění pravé ruky při své sobotní nehodě v Le Mans. Poškodil si vaz v palci. Pola Espargara trápily problémy s prokrvením paže (tzv. arm pump).

V sobotu měl Aleix Espargaro velmi nepříjemný pád. Již na okruhu absolvoval několik vyšetření (retgen a ultrazvuk). Nepotvrdila se žádná vážnější zranění ani zlomeniny, takže jezdec mohl nastoupit do závodu. Závod však nakonec nedokončil kvůli potížím s motocyklem.

Aleixe však ruka stále hodně bolela. V pondělí v Barceloně navštívil doktora Mira, který provedl podrobnější vyšetření. Bylo zjištěno, že Aleix má poškozené vazy u pravého palce. Dr. Mir se rozhodl provést operaci co nejdříve. Zákrok proběhl včera a byl úspěšný. Těsně před závodem ještě musí Aleix absolvovat prohlídku, při níž se rozhodne, zda bude připraven v Mugellu závodit.

Shodou okolností včera podstoupil operaci i Aleixův mladší bratr Pol. Již při závodě v Jerezu si jezdec týmu Monter Yamaha Tech 3 velmi stěžoval na potíže s pravým předloktím. Bolest jezdce provázela i v Le Mans. V mírnější verzi se bolesti objevovaly již dříve, ale tehdy jim Polyccio nepřikládal význam, až v poslední době se situace zhoršila.

U Polyccia se jednalo o potíže s prokrvením předloktí (tzv. arm pump). Po závodě v Le Mans došli lékaři k rozhodnutí, že bude potřeba operační zákrok. Operaci jezdec podstoupil v Madridu u Dr. Villamora. Tentýž lékař před časem operoval i Daniho Pedrosu, který měl podobné potíže.

Polycciova operace dopadla dobře. Nyní se jezdec soustředí na to, aby byl co nejdříve v pořádku pro další závody.

Doporučujeme

Články odjinud