Odpružení Abrahamovy Ducati nevydrželo

Odpružení Abrahamovy Ducati nevydrželo

Karel Abraham až do posledního kola americké Grand Prix bojoval o umístění v první desítce. Pak ale nastaly technické problémy s pérováním jeho Ducati a český závodník se musel spokojit s jedenáctým místem.

Grand Prix na okruhu v Laguně Seca znamenala pro jezdce týmu Cardion AB Motoracing premiéru, protože tam nikdy předtím nezávodil. Do závodu na dvaatřicet kol startoval třináctý, ale úvod mu z jeho pohledu nevyšel. „Start a nájezd do první zatáčky se mi vůbec nepovedl,“ přiznal Karel Abraham.

V průběhu závodu vypadli čtyři závodníci a s tempem, které Karel Abraham nasadil se postupně začal přibližovat devátému Barberovi. Na toho v desátém kole ztrácel přes šest sekund, ve dvacátém čtyři a dva kola před cílem jen 1,405 sekundy.

„Zajížděl jsem konstantní časy a přibližoval se k Barberovi, kterého jsem chtěl předjet, ale v předposledním kole mi prasklo zadní pérování. Zadní část motocyklu tím klesla o několik centimetrů a já tak seděl přímo blatníku, který se dotýkal pneumatiky.“

„Mrzí mě, že mě v posledním kole předjel Aojama, ale celkově jsem s výsledkem závodu spokojený,“ poznamenal Abraham, jehož v polovině srpna čeká domácí velká cena na okruhu v Brně. „Na domácí Velkou cenu se těším. Věřím, že to pro nás letos bude dobrý závod a že mě přijde podpořit hodně fanoušků.“

Doporučujeme

Články odjinud