Ohledně Německa padne rozhodnutí až ve středu

Po druhém zkušebním testu, který v pondělí Valentino Rossi absolvoval na okruhu v Brně, podstoupí ve středu lékařské vyšetření, jehož výsledek bude rozhodující pro jeho účast ve víkendové GP Německa.

Na Masarykově okruhu testoval jezdec Fiat Yamahy svůj zdravotní stav v sedle superbikové Yamahy a ve vysokém horku dokončil celkem šestačtyřicet kol s nejlepším časem  1´59,1 sekundy. Po skončení testu Rossi uvedl, že bolesti, které pociťoval byly menší než během prvního testu, který proběhl minulou středu v Misanu.

„Jsem velmi spokojený s tím jak to dnes dopadlo. Cítil jsem se mnohem lépe než v Misanu. Před týdnem to bylo pěkně tvrdé, ale teď už se cítím lépe, protože tyto dva testy dělilo pět dní a tentokrát už mě koleno a rameno tolik nebolelo,“ řekl Rossi po skončení testu v pondělí večer.

Definitivní rozhodnutí ohledně účasti ve víkendové Grand Prix Německa Rossi učiní až ve středu, protože tento den proběhne rentgenový sken zlomeniny jeho holenní kosti, kde lékaři zjistí v jakém je stavu po dvou zátěžových zkouškách v Misanu a Brně.

„Na rozhodnutí ohledně závodění v Německu budu muset počkat do středy poté, co absolvujeme nějaké rentgeny. Zvládnout kompletní délku závodu je zase jiný příběh, ale mám ještě pár dnů k tomu, abych se dal dohromady,“ pokračoval italský jezdec Fiat Yamahy.

„Závodit v dalších dvou závodech by bylo důležité z toho hlediska, abych se dostal do formy pro závod v Brně (15. srpna), nicméně si myslím, že na to, abych byl plně konkurenceschopný si budeme muset počkat až do Misana (5. září),“ řekl Valentino Rossi, který testoval díky nasazení superbikového továrního týmu Yamahy.

„Jezdit s YZF-R1 byla paráda a musím týmu poděkovat, že pro mě tento motocykl připravili. Trošku jsme museli zapracovat na noze než jsme si prověřili nastavení motocyklu. To se nám podařilo a já zajel některé velmi dobré časy na kolo, což je nejlepší způsob, jak se vrátit zpátky do hry,“ řekl na okruhu v Brně Valentino Rossi.

Doporučujeme

Články odjinud