Okruh Mandalika v Indonésii čekají opravy povrchu

Okruh Mandalika v Indonésii čekají opravy povrchu

Okruh Mandalika, na němž před pár dny testovali jezdci MotoGP, musí rychle opravit povrch. Vše se musí stihnout včas před termínem závodu, který je v březnu.

Minulý týden jezdci MotoGP absolvovali třídenní test na okruhu Mandalika v Indonésii. Neobešlo se to ovšem bez potíží. Vzhledem k silně zablácené dráze hrozilo, že páteční den testů bude muset být předčasně ukončen. Nakonec se dráhu podařilo vyčistit, takže se mohlo pokračovat. Bláto se na dráhu dostalo po vydatném dešti, který bývá v Indonésii dost častým jevem.

Bláto ovšem nebylo jediným problémem, s kterým se jezdci v Indonésii museli potýkat. V některých místech dráhy totiž docházelo k výraznému opotřebení dráhy – tedy drolení asfaltu a následnému odlétávání kamínků. Jeden z kamenů způsobil Bagnaiovi velkou modřinu na paži. Další jezdci také schytali několik ran od kamínků, ale naštěstí se vše obešlo bez vážnějších následků.

Vzhledem ke stížnostem jezdců na stav dráhy se FIM zkontaktovala s provozovatelem dráhy a společně se pak dohodli na nutných změnách. Provozovatel dráhy se zavázal k tomu, že okruh bude před závodem čistý a kromě toho dojde i k výměně povrchu v oblasti od zatáčky číslo 17 až po zatáčku číslo 5. Vše musí být hotovo minimálně týden před GP Indonésie. Velká cena Indonésie se jede už 20. března. Času na opravy tedy není moc.

Zdroj: motogp.com, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud