Okruh Ricarda Torma čekají změny

Okruh Ricarda Torma čekají změny

Okruh ve španělské Valencii čeká zásadní změna a to buď v jeho částečné přestavbě nebo minimálně ve výměně povrchu stávající dráhy plus v rozšíření některých z únikových zón.

Ve Valencii každým rokem motocyklový šampionát uzavírá sezonu a v roce 2012 okruh Ricarda Torma jezdce přivítá v jiné podobě než jak ho znají dnes. Je to jediný areál v kalendáři, kde diváci můžou vidět většinu dění na trati, což připomíná jeden obrovský motocyklový stadion.

Podle španělského tisku chce vedení okruhu získat od Valencie finanční podporu, aby do příštího roku změnili uspořádání dráhy, což by představovalo příležitost získat pozici testovacího okruhu formule 1. Ta má svůj závod jen nedaleko na městském okruhu v přístavu, ale tam se pochopitelně testovat nedá.

Částečnou přestavba okruhu by znamenala investici ve výši kolem pěti miliónů euro. Investice do nového povrchu vychází na přibližně jeden a půl milionu eura, kde je s výměnou asfaltu také počítáno s úpravou bezpečnostních zón ve třech oblastech.

Ředitel okruhu Julio Garcia v rozhovoru s Levante EMV uvedl, že v prosincovém jednání bude bojovat o maximální změny v uspořádání dráhy okruhu Ricarda Torma. Pokud na tento projekt peníze nezíská, bude žádat minimálně o nový povrch. Letos si totiž motocykloví jezdci na stav dráhy velmi stěžovali.

Doporučujeme

Články odjinud