Okruh v Le Mans je podobný Twin Ring v Motegi, říká Aoyama

Osmadvacetiletý japonský jezdec absolvoval po závodu v Jerezu drobnou operaci levé ruky, spolu s týmem Interwetten Honda se prezentoval v Barceloně a nyní směřuje do Francie na okruh, který zná velmi dobře.

Od tohoto závodu si Hiroshi Aoyama slibuje hodně. Le Mans totiž svým charakterem připomíná okruh v japonské Motegi a způsob jízdy ve stylu brzda-plyn mu vyhovuje. Po ne zcela podařeném závodu v Jerezu spolu s týmem v pondělí pokračoval v jednodenním testu a s jeho výsledky byli naopak všichni velmi spokojeni.

„Od Le Mans očekávám hodně,“ řekl na úvod Hiroshi Aoyama. „Znám tuto dráhu a zdá se, že vyhovuje speciálně japonským jezdcům. Charakter dráhy je totiž podobný okruhu Twing Ring v Motegi s úseky ve stylu brzda-plyn a takové uspořádání se mi líbí. Bohužel počasí je v Le Mans nevyzpytatelné.“

„Stále se tam mění podmínky, buď jsou suché nebo mokré, ale nikdy nezůstanou po celý víkend stejné, takže se klidně může stát, že celá víkendová práce na nastavení motocyklu je na nic a v den závodu začínáte znovu od začátku. Z toho důvodu doufám, že s motocyklem získám od prvního tréninku dobrý kontakt a každý den se dokážu zlepšit,“ uvedl závěrem Hiroshi Aoyama.

Šéf týmu Interwetten Honda Daniel M. Epp, před cestou do Francie řekl: „V Jerezu nebylo pro Hira první kolo nejlepší. Byla to škoda, ale stává se to. Ohledně Francie věřím, že může znovu předvést podobný výkon jakým se prezentoval v Kataru. Celý tým si zaslouží dobré výsledky a doufám, že jich můžeme dosáhnout ve třetím závodu sezony.“

Doporučujeme

Články odjinud