Osud Suzuki je stále nejasný

Osud Suzuki je stále nejasný

V průběhu závodního víkendu v Motegi mělo přijít vyjádření japonského výrobce k otázce jejich účasti v sezoně 2012. Na finální stanovisko také čekají všichni z jejich MotoGP týmu, ale Suzuki zatím mlčí.

Pro členy týmu je takové čekání poměrně frustrující, protože s každým dalším dnem se zmenšuje jejich šance sehnat pro příští sezonu zaměstnání. Samozřejmě to v případě, že Suzuki nakonec zvolí variantu do ročníku 2012 nenastoupit vůbec.

Už koncem roku 2010 vedení Suzuki snížilo jejich účast v šampionátu na jeden jediný prototyp, s kterým dnes závodí Álvaro Bautista. Ten samozřejmě nejistotu v rozhodování ohledně další budoucnosti týmu vnímá stejně, jako všichni ostatní a je jedním s uchazečů o místo v týmu LCR Hondy.

Šéf týmu Rizla Suzuki Paul Denning v japonské Motegi absolvoval řadu jednání se zástupci vedení Suzuki, ale jejich konečné stanovisko nezískal. Závod japonské Grand Prix sledoval generální ředitel Suzuki Jošiji Terada, jenž mohl vidět jednak solidní výkon v přípravě, ale také pád Bautisty ze čtvrtého místa v závodě.

Možná si oznámení plánů pro rok 2012 nechávají na vhodnější moment, který snad nadejde tento víkend v Austrálii, kde má Bautista další šanci proměnit letošní zlepšení v důležité umístění na předních příčkách.

Doporučujeme

Články odjinud