Pád v Assenu pro Stonera nezůstal bez následků

Pád v Assenu pro Stonera nezůstal bez následků

Po závodu v americké Laguně Seca prozradil lídr šampionátu, že od víkendu v Holandsku bojuje se zraněním v oblasti krku, což mu při závodění působí značné komplikace.

Casey Stonery během třetího tréninku na holandskou TT ve vysoké rychlosti havaroval a i když se zdálo, že pád odnesl pouze motocyklový prototyp, následky má také samotný jezdec. Australan by moc rád vyhrál titul s Hondou a zdravotní problémy je to poslední, co by v ostrém souboji s Jorge Lorenzem potřeboval.

Krátká letní přestávka je pro Stonera velkým bonusem, protože tím získá čas k léčbě krčního zranění. Zároveň doufá, že to není konec jeho ambicí vyhrát letošní titul, protože lékaři tvrdí, že do plné kondice se dostane nejdřív před australskou Grand Prix a ta je až v říjnu!

„Nedokážu teď kvůli zranění krku dělat silový trénink, jezdím jen na kole,“ uvedl Stoner pro australský WAtoday. „V Assenu jsem šel tvrdě dolů přes rameno a skřípl si sval mezi páteřní obratel. Sval je teď celkem špatný.“

„Byl jsem na tomografii a doktoři mi řekli, že si léčba vyžádá dva, dva a půl měsíce než budu mít krk zase v pořádku,“ řekl Australan, jenž v Laguně Seca absolvoval každý den náročnou fyzioterapii, po kvalifikaci jen stěží dokázal dýchat, ale v neděli exceloval a desátý závod sezony vyhrál.

Doporučujeme

Články odjinud