Pád zabránil Kalliovi získat lepší pozici na startu

V druhém tréninku si Fin dojel pro šestý čas, ale v úvodu kvalifikace spadl a s náhradním motocyklem zvládl až v závěru zajet pro dvanácté místo na startu, což je určitě zklamáním. Aleix Espargaró je v páté řadě.

„Zlepšili jsme si časy na kolo, ale nejsme spokojeni s tím, jak se to dnes vyvíjelo,“ uvedl po skončení sobotní kvalifikace Mika Kallio. „Ve čtvrtém kole jsem šel dolů aniž bych chyboval. Pravděpodobně nebyla dostatečně připravena zadní pneumatika a na to si budu muset dávat větší pozor. Také podle telemetrie bylo všechno dobře.“

„Musel jsem do boxů pro druhý motocykl a až v posledním kole se mi podařilo zajet celkem přijatelný čas na kolo. Je to škoda, protože po výsledku z druhého tréninku jsme mohli uvažovat o lepším postavení. Pokusíme se zlepšit v nedělním závodu,“ řekl závěrem finský jezdec Pramac Racingu.

U satelitního týmu Ducati probíhá pozvolný rozjezd do sezony, ale určitě je u obou jezdců vidět pokrok. Aleix Espargaro sice startuje až z páté řady, ale s minimální ztrátou na jezdce před sebou, což při jeho závodní rychlosti nabízí slušnou šanci na umístění v první desítce.

„Jsme spokojeni, protože se nám dnes podařilo najít velmi uspokojivé nastavení pro motocykl. Škoda jen, že jsme se první den potýkali s problémy. V tomto směru na tom budeme muset do budoucna zapracovat. Nicméně nejsme tak daleko od ostatních a jsem si jistý, že si to během závodu na dráze užijeme,“ uzavřel své hodnocení Španěl Espargaró.

Doporučujeme

Články odjinud