Parádní kvalifikace v podání Cala Crutchlowa

Parádní kvalifikace v podání Cala Crutchlowa

Britský jezdec si v první kvalifikaci sezony zajel pro skvělé třetí místo a v neděli večer startuje z první řady společně s Lorenzem a Stonerem. S šestým kvalifikačním časem nezklamal ani Dovizioso.

„Jsem velmi rád a myslím, že nyní můžeme jít do závodu s mnohem větší jistotou,“ řekl po sobotní kvalifikaci třetí Cal Crutchlow. „Je to úžasný pocit stát v první řadě společně s Jorgem a Caseym, protože každý ví, jak jsou ti dva rychlí. Zdá se, že trvalo dlouhou dobu než na takový výsledek došlo, ale je to fantastická odměna pro všechny u Monster Tech 3 za jejich vysoké nasazení v průběhu zimy.“

„S výkonem jsem spokojený, ale Jorge odvedl fenomenální práci a jeho čas byl neuvěřitelný. Jakmile jsme nasadili měkké pneumatiky věděl jsem, že bychom to mohli zkusit. Mimo první řady je mým velkým pozitivem také závodní rychlost, která by měla stačit na pozice do šestého místa, což je můj cíl,“ dodal Crutchlow.

Andrea Dovizioso absolvoval v sobotu večer první kvalifikaci v roli jezdce Yamahy a do závodu katarské Grand Prix bude startovat šestý z druhé řady. „Nešlo mi to tak, jak jsem doufal, ale to je součást procesu získávání zkušeností, což do budoucna potřebujeme zlepšit,“ řekl Ital.

„V rozhodujících momentech kvalifikace ještě nemám s motorkou tolik zkušeností a s týmem si musíme v tomto směru vybudovat lepší souhru. To je ale normální a určitě se zlepšíme. Udělali jsme na motorce změny, které ale nefungovaly, jak jsme čekali a to zejména na měkkém obutí. Jsem si jistý, že v závodu budeme rychlejší, když se vrátíme zpátky k předchozímu nastavení,“ dadal Dovizioso, pro něhož bude v závodu důležité šetřit pneumatiky.

Doporučujeme

Články odjinud