Pasini v následujících závodech nahradí zraněného Pawiho

Pasini v následujících závodech nahradí zraněného Pawiho

Khairul Idham Pawi si o minulém víkendu v Jerezu poranil ruku a už nyní je jisté, že bude muset vynechat několik závodů. Místo něj pojede Mattia Pasini.

Mattia Pasini pro tento rok sice nemá stálé závodní místo, ale už dvakrát se letos objevil jako náhradník. V Austinu jel místo zraněného Fernandeze u týmu Pons, v Jerezu nahradil zraněného Dixona u týmu Angel Nieto. A ve funkci náhradníka bude pokračovat i v dalších závodech. Tentokrát si vyzkouší motocykl týmu Petronas Sprinta Racing. Bude to tedy již třetí tým, do nějž Pasini letos vstoupí.

Khairul Idham Pawi si v Jerezu způsobil otevřenou zlomeninu malíčku na pravé ruce. Následně podstoupil složitou operaci, při níž mu byl do poškozeného prstu implantován kousek kosti z lokte. Zákrok dopadl dobře. Jezdec však bude muset vynechat následující závody. Doba rekonvalescence je nyní odhadována zhruba na šest až osm týdnů.

Už během dnešního testu slabších tříd v Jerezu se v sedle Pawiho motocyklu ukázal výše zmíněný Pasini. A jak již bylo výše uvedeno, bude to právě on, kdo pojede v závodech, které bude muset Pawi vynechat.

Zdroj a foto: Petronas Sprinta Racing

Doporučujeme

Články odjinud