Patagonie, dobrodružná cesta Nicolase Terola

Patagonie, dobrodružná cesta Nicolase Terola

Vicemistr světa pro rok 2010 a jezdec závodní stáje Bancaja Aspar ve čtvrtek vyrazil s dobrodruhem Jesúsem Callejou, hvězdou televizního kanálu Cuatro, na cestu do daleké ale nádherné Patagonie.

Jižní Amerika, Argentina a Čile, sníh a led, mezi tím obrovské území Patagonie a cesta expedice s cílem v Cerro Gorra Blanco, hřebenu z ledu dosahující výšek až tří tisíc metrů. Pro Nicolase Terola představuje čtrnáctidenní expedice pohořím Cicro de los Altares náročnou misi, kde zažije extrémně chladné počasí, což jen prověří jeho odolnost a odhodlání uspět.

Pro motocyklového závodníka zcela určitě vlastnosti, které spolu s talentem znamenají cestu k úspěchu. Nicméně pro Terola je to hlavně velké dobrodružství. „Už se nemůžu dočkat až zahájíme toto dobrodružství s Jesúsem Callejou,“ řek ve středu Španěl. „Miluji výzvy a vím, že zakusím pořádnou zimu ale být ztracený ve středu Patagonie mi pomůže dobít baterie pro rok 2011.“

„Věřím, že má pro mě Jesús připravené nějaké překvapení, protože je to dobrodruh, ale pokusím se udržet krok. Hory se mi vždy líbily a zatímco jsem doposud nic tak extrémního nepodnikl, myslím, že mi to jen prospěje. Chci zdolat ledovce a sledovat, jak na tyto extrémní teploty reaguji. Určitě nastanou momenty, kdy si budu přát, abych raději zůstal doma, ale bude to fantastická zkušenost,“ řekl Terol závěrem.

Doporučujeme

Články odjinud