Pedrosa a Dovizioso jedou do Německa pro vítězství

Tovární Repsol Honda v Katalánsku předvedla, že je připravena bojovat o vítězství v závodech MotoGP a i když to v Barceloně nevyšlo v Německu mají další příležitost.

Dani Pedrosa a Andrea Dovizioso si na kopcovitém okruhu v Sachsenringu věří a rádi by tam dokázali, že jejich stroje RC212V jsou natolik připraveny, že budou všem tvrdou konkurencí v boji o vítězství. Dani Pedrosa využil volného víkendu nejen k odpočinku, ale také ke sledování finálního zápasu mistrovství světa v kopané, kde jeho krajané v neděli vyhráli nad týmem Nizozemska.

„Bylo fajn mít nějaké volno po třech závodech za sebou, ale teď už se dívám na další dva závody, které nás čekají před letní přestávkou,“ řekl Dani Pedrosa. „Závod v Katalánsku byl pro nás velmi pozitivní. Pro mě osobně už z toho důvodu, že jsem dokázal svým přátelům a fanouškům dovést dobrý výsledek a pro můj tým, který opět velmi tvrdě pracoval druhé místo, další umístění na stupních vítězů po Assenu.“

„Chci si tento trend udržet a bojovat o vítězství v dalších dvou závodech. Navíc tři závodní víkendy v řadě mi umožnily dosáhnout velmi dobré tělesné kondice a právě teď cítím potřebnou jistotu,“ pokračoval Španěl. „Sachsenring je okruh, kde se pokaždé těším a pravidelně tam dosahujeme dobrých výsledků. Dokonce i v roce 2008, kdy jsem tam spadl jsem v závodu vedl velkým náskokem a to mi dává jistotu, že i tento víkend se nám tam může dařit.“

„V neposlední řadě bych rád poblahopřál španělskému národnímu mužstvu za vítězství v mistrovství světa. Sledoval jsem finálové utkání v televizi a bylo to hodně emocionální!“ řekl závěrem Dani Pedrosa.

Andrea Dovizioso chce v Německu navázat na výkon z Barcelony, kde patnáct kol nedal pokoj vedoucímu Lorenzovi, ale samozřejmě s výrazně lepším koncem. V Katalánsku Ital sice spadl, ale dokázal, že má na to, aby bojoval s nejlepšími a v Německu je jeho úkolem číslo jedna tuto skutečnost potvrdit.

„Na závod v Německu se těším a věřím, že o tomto víkendu můžeme zajet výrazný výsledek,“ řekl třetí muž šampionátu Andrea Dovizioso. „V Barceloně jsme měli velmi dobrou závodní rychlost, která nám umožnila držet krok s vedoucím jezdcem po dvě třetiny závodu a to bylo skutečně pozitivní. V každém závodu sezony se zlepšujeme, postupujeme krok po kroku vpřed a nyní už musíme opravdu usilovat o vítězství.“

„V posledním závodu v Katalánsku jsme měli rychlost na to, abychom bojovali o vedoucí pozici a třebaže konečný výsledek nebyl dobrý můžeme říct, že jsme se o hodně zlepšili a dokázali, že jsme skoro tam, kde chceme být. Takže od začátku víkendu v Německu budeme pokračovat tak, abychom byli schopni bojovat o vítězství,“ řekl závěrem Dovizioso.

Doporučujeme

Články odjinud