Pedrosa je po přestávce svěží a v pátek byl nejrychlejší

Pedrosa je po přestávce svěží a v pátek byl nejrychlejší

Dani Pedrosa zajel v obou pátečních trénincích nejrychlejší čas. Úspěch Repsolu pečetil druhým místem Casey Stoner. Andrea Dovizioso měl problémy s brzděním motorem a byl pátý.

Nejlépe vstoupil do volných tréninků na Velkou cenu České republiky na Masarykově okruhu u Brna Dani Pedrosa. Společně s týmovým kolegou ze stáje Repsol Honda Caseym Stonerem opanoval v obou jízdách první dvě místa, Andrea Dovizioso byl dopoledne i odpoledne pátý.

Pedrosa se po zraněních z úvodu sezony snad konečně cítil v pořádku. "Dnes jsem měl od začátku dobrý pocit. Motorka fungovala od prvního tréninku dobře a mohli jsme se během obou tréninků stále posouvat dopředu," pochvaloval si Španěl, kterému evidentně pomohla letní přestávka. "Cítím energii, kterou jsem před přestávkou neměl. Doufám, že rychlost udržím v sobotu i neděli a v závodě budu silný. Myslím, že se můžeme stále zlepšovat. Tuším, že podobně na tom budou i naši soupeři, musíme se dál soustředit."

Dnes Pedrosa jezdil především sám, za nikým se k lepšímu času nevyvážel. "Zítra bych možná mohl sledovat některé další jezdce, abych viděl, kde jsou lepší a kde horší než já," dodal.

Naopak Stoner spokojen nebyl. "Dnešní den nebyl tak pozitivní. Upřímně řečeno, podobný začátek jsme měli i v Laguně, nevěděli jsme, jakým směrem se v nastavení vydat," přiznal Australan. "Pocit z přední části je velmi nejasný. Vjezd do zatáčky a střední oblouk není moc dobrý. Další problém je s přilnavostí v zadní části. "Mám problémy na okrajích pneumatiky a při výjezdech ze zatáček."

Na základě těchto problémů má bývalý mistr světa ke spokojenosti zatím daleko. "Je řada oblastí, ve kterých se můžeme zlepšit, zítra budeme zkoušet na obou strojích řadu nových věcí a budeme se na kvalifikaci připravovat co nejlépe," slíbil.

Doviziosa zlobilo brzdění motorem. "Je to dobrá pomůcka, ale je třeba ji správně vyladit, teď jsme se s tím trochu trápili. Ztratili jsme díky tomu určitý čas a nemohli odjet příliš mnoho kol. V závěru jsem se snažil zabrat, i když to ještě nebylo úplně ono," hodnotil Ital, kterého páté místo vůbec nepotěšilo. Nyní ho čeká analýza dat, aby věděl, jakým směrem se se svými techniky dál vydá. "Doufám, že zítra budeme pokračovat na suchu. Věřím, že se zlepším."

Doporučujeme

Články odjinud