Pedrosa opět stanul na pódiu

Doviziosa nakonec zastavila elektronika.

Po vítězství v Laguna Seca obsadil Dani Pedrosa z týmu Repsol Honda na Sachsenringu třetí místo. Podařilo se mu téměř o sekundu překonat vlastní rekord okruhu z roku 2007. Za dvojicí továrních yamah zaostal o 2,8 sekundy. Andrea Dovizioso se po startu dostal na páté místo, ale po potížích s elektronikou ze závodu odstoupil.

Pedrosu potěšilo, že znovu stanul na pódiu. "Opět jsme byli blízko, což dokazuje, že naše vítězství v minulém závodě nebyla náhoda. Měl jsem velmi dobrý start a v prvních pár kolech jsem se držel za Valentinem," řekl. Potom měl ale v poslední zatáčce potíže a těsně se vyhnul pádu. "Pak jsem zpomalil a klesl na čtvrté místo. Cítil jsem ale, že se blíží skupinka za mnou, tak jsem opět začal zrychlovat. Předjel jsem Caseyho a zkusil dohnat jezdce před sebou, ale už jsem byl moc daleko."

Španěl považuje třetí místo za dobrý výsledek, ale podle svých slov byl připraven bojovat o vítězství. "Stále ještě máme před sebou dost práce. Tým je v dobré formě a pořád děláme pokroky, takže věřím, že můžeme pokračovat v boji o lepší výsledky, zejména vítězství," věří bývalý mistr světa dvěstěpadesátek.

Dovizioso si určitě představoval lepší výsledek. "Měl jsem rychlý start ze čtvrté řady a v prvním kole předjel šest lidí. Pak se mi podařilo předjet Lorenza, ale během čtvrtého kola jsem na chvíli ztratil přilnavost a v osmé zatáčce byl široký. Po této zkušenosti mi během několika kol dramaticky odcházela přední pneumatika," vysvětloval Ital. "Nemohl jsem tedy pořádně naklánět motorku a brzdit tak jako obvykle, takže bylo velmi obtížné motorku řídit."

Přesto chtěl Ital závod dojet, ale díky potížím s elektronikou se mu to nepodařilo. "Samozřejmě jsem zklamán, cítil jsem se tu velmi rychlý a z motorky jsem měl velmi dobrý pocit. Měli jsme tu potenciál na dobrý výsledek, který momentálně potřebujeme."

Manažer Kazuhiko Yamano měl radost z pódiového umístění Pedrosy. "Samozřejmě bychom chtěli mít svého jezdce na nejvyšším stupni. Budeme na tom dál pracovat. Stále se zlepšujeme a musíme v tom pokračovat," slíbil Japonec a dodal, že je třeba vyšetřit příčinu Doviziosových potíží. "Jsem si jistý, že v Doningtonu může Andrea zajet skvělý výsledek."

Doporučujeme

Články odjinud