Pedrosovi to letos nevyšlo, Dovizioso čtvrtý

Dani Pedrosa předvedl bleskový start a už se zdálo, že ta letošní Laguna bude stejná jako loni, když Španěl také startoval čtvrtý a vyhrál. Bohužel letos to nevyšlo a nejlepším jezdec Hondy byl čtvrtý Andrea Dovizioso.

Po premiérovém startu z první řady Dovizioso klesl na pátou příčku za Bena Spiese a ztratil tak nějaký čas než se mu ho podařilo předjet. Potom jel na čtvrtém místě a po Pedrosově pádu už na třetí, pódiové pozici. Před Rossim si udržoval dvou a půl sekundový náskok, ale to mu v závěru nestačilo a nakonec se musel spokojit s čtvrtým místem.

„S takovým výsledkem nemůžu být spokojený, protože umístění na pódiu bylo tak blízko,“ řekl zklamaný Andrea Dovizioso. „Dobře jsem vnitřkem odstartoval, ale pak trošku uvízl v první zatáčce a přišel o pozice. Skutečně jsem plánoval odjet s vedoucími jezdci, ale v prvních třech kolech jsem zůstal za Spiesem a kvůli tomu ztratil kontakt s čelem závodu.“

„Časy na kolo jsem měl na 1´22,5 sekundy a ještě v polovině závodu to vypadalo dobře, ale v posledních kolech začal Valentino výrazně zrychlovat a já už nedokázal jezdit časy 1´22s, kterých on byl ke konci schopen,“ pokračoval Ital. „Když mě předjel, snažil jsem si vzít pozici zpátky, ale nebyl jsem dostatečně rychlý a to zejména v sektorech T3 a T4.“

„Neměl jsem dostatečný výkon na brzdách, takže jsem ho znovu předjet nedokázal. Výsledek není takový, jaký jsme očekávali a nám nezbývá než tvrdě pracovat, abychom už příště dokázali bojovat o vítězství, což je našim cílem,“ řekl závěrem Andrea Dovizioso.

Jedenáct kol odjel ve vedení Dani Pedrosa, ale zatáčka číslo sedm se mu v neděli stala osudnou. Jeho Honda tam ztratila přilnavost na předním kole a Španěl bez nároku na opravu skončil v prachu únikové zóny. Pedrosa jel na maximum a to sebou přináší určitá rizika. Tentokrát mu to nevyšlo, ale o další zlato se pokusí už za necelé tři týdny v Brně.

„V momentě nehody jsem na to pořádně tlačil, udržoval si náskok na Lorenze a můj rytmus byl dobrý. Bohužel v nájezdu do zatáčky jsem narazil na hrbol a to už nešlo nic dělat, byl jsem dole,“ řekl zklamaně Dani Pedrosa. „Samozřejmě je to velké zklamání, ale to se může stát, když se snažíte vyhrát. Musíte jet na maximum a riskovat a já tento závod chtěl opravdu vyhrát.“

„Jediné, co teď můžeme dělat je zapamatovat si, že až do tohoto momentu jsme měli skvělý závod a byli v něm ve vedení. To jediné si chci z tohoto víkendu odnést. Nemůžete sedět a uvažovat nad tím co by, kdyby. Celý tým pracoval po celý víkend skvěle, ale nedopadlo to pro nás dobře. Příště budeme o vítězství bojovat znovu,“ řekl závěrem Dani Pedrosa.

Doporučujeme

Články odjinud