Pešek dokončil Velkou cenu Kataru a splnil si tak svůj cíl

Pešek dokončil Velkou cenu Kataru a splnil si tak svůj cíl

Velká cena Kataru tradičně zahájila mistrovství světa silničních motocyklů. Svůj debut v královské třídě MotoGP si pod umělým osvětlením odbyl Lukáš Pešek. Český jezdec dokončil závod na 18. místě.

Lukáš Pešek do Velké ceny Kataru odstartoval z fantastického 15. místa. Start se jezdci týmu CAME IodaRacing Project povedl, ale v první zatáčce musel kvůli zablokování soupeři zpomalit. Pešek se v úvodních kolech držel na dostřel bodovaných pozic. Pro českého jezdce to byla v neděli 8. dubna velká škola a nový začátek, od kterého se on a celý italský tým odrazí do dalších závodů. Po více jak dvouleté pauze zanechal pražský jezdec ve světě dobrý dojem.

Dalším závodem je ve dnech 19. až 21. dubna Velká cena Ameriky na okruhu Austin.

Lukáš Pešek: „Už od druhého kola jsem musel zvolit bezpečné tempo, protože jsme vsadili na měkkou přední pneumatiku, a to byla chyba. Už třikrát jsem byl v prvním kole varován, když mě podjelo přední kolo. S výsledkem jsem jinak moc spokojený, protože jsem si dal za cíl spatřit šachovnicovou vlajku, a to se povedlo. Za celý víkend jsme se s týmem naučili hodně věcí, které doufám zužitkujeme v dalším závodním víkendu. Chtěl bych moc poděkovat celému týmu za odvedenou práci a všem mým fanouškům za velkou podporu.“

Doporučujeme

Články odjinud