Pešek je s výkonem v prvním tréninku spokojený

Jezdci Matteoni CP Racing první trénink na britskou Grand Prix vyšel, sice panovalo typicky anglické počasí, ale když naposledy zajel do boxů figuroval osmý a protože se už na dráhu nevrátil, den uzavřel čtrnáctým časem.

Na jezdce Moto2 dnes čekala na dráze teplota kolem patnácti stupňů a déšť. Peškovu týmu se podařilo skutečně velmi rychle najít dobré nastavení pro jejich Moriwaki a s každým výjezdem na trať se pokaždé dokázal vrátit do první desítky. Vzhledem k tomu, že ke konci mu již byla velká zima, nic neriskovali a první den ukončili o deset minut dříve.

„Dnešní trénink se vyvíjel dobře,“ řekl Lukáš Pešek. „Po prvním zajetí do boxů se podařilo vylepšit nastavení a pak jsem jel asi deset kol v kuse a postupně se zlepšoval. Po druhém zajetí do boxů se ale do mě i kvůli promáčení kombinézy dala velká zima, a tak jsme raději posledních deset minut oželeli.“

„Trať se mi docela líbí, je celkem rychlá a doufám, že zítra nebude pršet, abychom mohli najít pro neděli také suché nastavení,“ řekl dnes čtrnáctý Lukáš Pešek.

Osobní kouč českého závodníka Miloš Čihák k dnešnímu tréninku uvedl: „Podařilo se nám rychle najít dobré nastavení a Lukáš potvrdil stoupající tendenci v tréninkových výkonech. Celý trénink jezdil sám a nebojím se říci, že jsme dnes na vodě patřili k nejrychlejším.“

Doporučujeme

Články odjinud