Pešek v kvalifikaci obsadil 15. místo

Pešek v kvalifikaci obsadil 15. místo

Lukáš Pešek a tým CAME IodaRacing Project ze sebe dostali v kvalifikaci maximum a výsledkem je patnácté místo českého jezdce na startu nedělního závodu Velké ceny Kataru.

Sobotní program začal posledním volným tréninkem, ve kterém Lukáš Pešek zrychlil o další půl sekundu a zajel 22. nejrychlejší čas. Pro kvalifikaci však český jezdec a tým CAME IodaRacing Project zvolili to nejvhodnější nastavení motocyklu a Pešek předvedl opravdu velmi dobrý výkon. Při své premiéře v MotoGP si pražský jezdec dojel pro pátou řadu, tedy patnácté místo. K tomu mu napomohl čas s hodnotou 1:57,926 min. Mezi motocykly označované, jako CRT si dojel Pešek dokonce pro třetí nejrychlejší čas.

Premiéru Lukáše Peška v královské kategorii silničních motocyklů můžete sledovat v neděli od 21 hodiny na programu Nova sport nebo FANDA.

Lukáš Pešek: „Po čtvrtém volném tréninku jsme ještě provedli nějaké změny, a to hlavně na podvozku. Nasadili jsme nové pneumatiky a vyšlo to. Je to samozřejmě fantastické, ale držíme se při zemi. Bylo to pouze o zajetí jednoho rychlého kola. Závod je naprosto o něčem jiném. Tento víkend je pro nás velkou neznámou a také zkouškou. Od toho se teprve budeme odrážet do dalších víkendů. Cíl pro zítřejší den je spatřit cíl.“

Doporučujeme

Články odjinud