Pešek v neděli odstartuje z páté řady

Letos svou nejlepší kvalifikaci absolvoval v Mugellu český motocyklový závodník Lukáš Pešek, když s motocyklem Moriwaki v barvách italské stáje Mattenoi CP Racing zajel sedmnáctý čas na kolo.

Pešekovi se odpoledne podařilo ve čtvrtém kole zajet čas, který mu až do závěru kvalifikace stačil na umístění v první desítce, což by byl určitě velmi dobrý výsledek. Nicméně v posledních minutách se již nestačil zlepšit a tak to pro českého jezdce znamená, že do nedělního závodu třídy Moto2 odstartuje sedmnáctý, což je první pozice v páté řadě.

„Trochu mě ten konec kvalifikace mrzí, na druhou stranu je to můj nejlepší výsledek v sezóně a start ze sedmnácté pozice není až zas tak špatný,“ uvedl v sobotu odpoledne Lukáš Pešek. „ Na začátku jsem se dostal do dobrého tempa a dlouho mi čas ze čtvrtého kola stačil na top 10. Pak jsem čekal v boxech až na závěr kvalifikace, abych šetřil zadní gumu a chystal jsem se ještě trochu zlepšit.“

„Bohužel v předposledním kole přede mnou upadl Talmácsi a v posledním kole jsem se dostal do skupiny, kde byli pomalejší jezdci a navíc jsem je kvůli jejich souboji nemohl předjet. Do závodu se však určitě dívám pozitivně, dobré by bylo projet první kolo tak na dvanácté až patnácté pozici, a pak bych se snad mohl kolem desátého místa držet,“ řekl závěrem Lukáš Pešek.

Osobní trenér českého závodníka Miloš Čihák, dnešní kvalifikaci třídy Moto2 komentoval slovy: „Po včerejším hledání nastavení jsme dnes udělali obrovský pokrok a lze říci, že jsme s ním spokojeni. V kvalifikaci jsme chtěli být do šestnáctého místa a jsme sedmnáctí, takže s tímto umístěním jsme celkem spokojeni.“

„O něco méně už s průběhem kvalifikace, protože první desítka byla hodně blízko. Snad se k nám v tomto ohledu přikloní štěstí v příští GP. V závodu věřím v další bodovaný výsledek, možná i v nejlepší v této sezóně,“ řekl Miloš Čihák.

Doporučujeme

Články odjinud