Peškovi se první den v Německu dařilo

První úvodní trénink, který českému jezdci Matteoni CP Racing letos vyšel byl právě ten páteční na okruhu v Sachsenrigu, kde Lukáš Pešek zajel osmnáctý čas na kolo, což mu dává slušné šance pro zbytek víkendu.

Po prvním výjezdu na trať zajel Lukáš Pešek deset kol a postupně se zlepšoval. Po návratu do boxů mu upravili převodové poměry, aby se zlepšil v prvním a druhém sektoru okruhu a tato změna se ukázala jako správná, když si svůj čas zlepšil o šest desetin.

Na posledních osm minut obuli Peškovu Moriwaki novými pneumatikami, které Dunlop deklaroval jako nejlepší, ale po výjezdu na dráhu neměl český závodník absolutně žádný cit s předkem motorky a vzhledem k tomu, že do konce zbývaly jen čtyři minuty, první trénink pro ně skončil.

„Myslím, že to byl povedený trénink, od začátku jsem jezdil rychle bez větších problémů. Pak jsem zastavil na úpravu převodů a palivové mapy a hned se to zase zlepšilo a víceméně jsem jel dost v klidu a motorka se chovala tak, jak jsem potřeboval,“ řekl Lukáš Pešek.

„V závěru jsem zajel na výměnu pneumatik a vypadá to, že přední byla vadná, a tak jsem musel hned zpátky do boxů, takže jsem ztratil poslední kola, kde jsem chtěl ještě zrychlovat, škoda,“ pokračoval český jezdec a závěrem dodal: „Celkově jsme ale spokojený a doufám, že to tak bude pokračovat i zítra.“

„Dnes to byl jeden z nejlepších prvních tréninků v sezóně,“ navázal na Peška jeho osobní kouč Miloš Čihák. „Lukáš jel většinou sám, najezdil hodně kol a vzhledem k tomu, že se po analýze dat ukázaly velké rezervy, tak jel Lukáš hodně rychle. Změny budou především v nastavení podvozku a věřím, že nás posunou k první desítce.“

Doporučujeme

Články odjinud