Peškovi se v Německu nedařilo ani v neděli

Po zahřívacím tréninku měl Lukáš Pešek rozhodnout, zda nastoupí do nedělního závodu Moto2 a i když mu zraněná noha neumožnila podat plnohodnotný výkon, rozhodl se startovat. Bohužel závod skončil v první zatáčce.

„I když jsem se necítil nejlépe, chtěl jsem závod zkusit,“ řekl na úvod Lukáš Pešek. „Start se mi povedl snad nejlépe v sezóně, v zatáčce jsem si dával pozor, ale bohužel přede mnou upadl De Rosa a nemohl jsem vůbec nic dělat. Naneštěstí mě ještě jeho motorka trefila do levé nohy, kterou už mám dost pochroumanou. Žádné nové zranění ale nemám, jen mě noha bolí o něco víc.“

„Teď se potřebuji dát rychle do pořádku a důkladně se připravit na domácí Grand Prix, kde bych chtěl otočit výsledky z posledních závodů,“ řek k nevydařené misi na Sachsenringu Lukáš Pešek.

K závodu v Německu Miloš Čihák dodal: „Povedl se nám začátek víkendu, kdy se Lukáš pohyboval kolem desátého místa a určitě se pozitivně projevila tvrdá práce na testech v Aragonu. Bohužel druhý den ráno přišel tvrdý pád, dle Lukášových slov jeho nejhorší za poslední čtyři roky, a zranění levé nohy.“

„Tím byl celý další program ovlivněn. V závodu pak přišel ještě nezaviněný pád v první zatáčce, který završil smolný víkend. Teď je naším cílem dobře se připravit na brněnský závod a věřím, že je v našich silách předvést zde nejlepší výsledek v sezóně,“ řekl osobní kouč českého jezdce Matteoni CP Racing.

Doporučujeme

Články odjinud