Phillip Island prodloužil pořádání GP do roku 2016

Závodní okruh na Phillip Islandu bude dál pořadatelem Velké ceny Austrálie a to přinejmenším do roku 2016 poté, co jeho vedení podepsalo smlouvu se španělskou Dornou, majitelem práv závodů MotoGP.

Na Phillip Islandu pořádají australskou Grand Prix od roku 1997, nyní prodloužili do roku 2016 a navíc tam existuje možnost volby tyto závody mistrovství světa pořádat dalších deset let, to znamená do roku 2026. „Je nám potěšením pokračovat v dlouhodobé spolupráci s australskou Grand Prix a závodním okruhem na  Phillip Islandu,“ řekl šéf Dorny Carmelo Ezpeleta.

„Organizace Grand Prix tam byla rok od roku lepší a bude privilegiem pokračovat ve spolupráci s takovými profesionály až do roku 2016,“ řekl Španěl, jenž rovněž potvrdil jmenování společnosti Iveco, jako hlavního partnera Velké ceny Austrálie.

„Viktoriánci milují svůj sport a zajištěním australské Grand Prix jen potvrdili status Melbourne, jako hlavního města světového sportu,“ řekl Tim Holding, australský ministr cestovního ruchu, který je nadšen skutečností, že je Victoria, druhý nejmenší spolkový stát Austrálie, místem závodění světových šampionátů jako MotoGP nebo F1.

Doporučujeme

Články odjinud