Po devíti týdnech je Hiroši Aojama zpátky

Japonský závodník se po zranění ze Silverstonu, kde si v červnu zlomil dvanáctý obratel, vrací zpátky do šampionátu už ve víkendové Velké ceně Indianapolisu.

Po dvou měsících léčby získal Hiroši Aojama souhlas k návratu do světového šampionátu. Už během testu v Brně předvedl, že je v kondici a poslední kontrola u lékaře jen potvrdila, že léčba proběhla úspěšně. Díky tomu mu jeho lékař dal svolení, aby nastoupil do víkendové Grand Prix.

Celkem devět týdnů trvala léčba zranění zad, jenž probíhala zcela přirozenou cestou bez operace. Bohužel takový druh zranění si vyžaduje delší dobu rekonvalescence než například zlomená noha nebo ruka a i přesto, že je Aojama v pořádku, bude si muset dávat velký pozor.

„Jsem moc rád, že se konečně vracím zpátky,“ řekl úvodem Hiroši Aojama. „Dnes ráno jsem byl na dalším rentgenu a doktor mi potvrdil, že zlomený obratel vypadá dobře a nezměnil polohu, což je při takovém zranění základ. Pro závod v Indianapolisu jsem tak získal souhlas a už se nemůžu dočkat až se znovu posadím na svůj motocykl.“

„Samozřejmě bych chtěl hned od začátku jezdit rychle, ale předem musím získat potřebný cit a kontakt s motocyklem a teprve pak se můžu soustředit na rychlost,“ pokračoval jezdec Interwetten Hondy. „Nebude to vůbec snadné po tak dlouhé době znovu závodit, ale postupně se do toho dostanu a vrátím se na výkonnostní úroveň ze začátku sezony.“

„Chyběl jsem v šesti závodech, což je dost a uvidím, jak se s takovou situací dokážu po tak dlouhé době vypořádat a jak budu zvládat bolesti. Každopádně jsem šťastný, že jsem zpátky,“ řekl Hiroši Aojama.

Velkou radost mají také u Interwetten Hondy a šéf týmu Daniel Epp to komentoval slovy: „Po úspěšném testu v Brně a tréninku, na který se Hiro v posledních několika týdnech soustředil, získal od svého doktora v Barceloně souhlas k návratu zpět k závodění.“

„Léčba zranění zad probíhá velmi dobře a to jen podpořilo odhodlání Hira vrátit ze zpátky už v Indy. Dáme mu čas, aby se během dvou, tří závodů dostal zpátky do rytmu a pak uvidíme,“ řekl Daniel Epp.

Doporučujeme

Články odjinud