Po dvou letech mimo MotoGP má Hopkins šest bodů

Po dvou letech mimo MotoGP má Hopkins šest bodů

Anglo-Američan má za sebou pěkně divoký závod v barvách Suzuki, kde dočasně nahradil zraněného Álvara Bautistu a důvěru týmu opětoval desátým místem v cíli, což je určitě pro všechny pozitivní výsledek.

Hopkins startoval z čtrnácté pozice, páté řady spolu s Héctorem Barberou a Lorisem Capirossim. Cílem nakonec projel desátý a to je pro japonského výrobce motocyklů, po nějaké době pozitivní zpráva. Nyní čeká mistrovství světa měsíční přestávka a jeho další zastávkou bude portugalský Estoril.

Zatím není jasné, zda Hopkins pojede GSV-R také v Portugalsku nebo se už vrátí Álvaro Bautista. Předpokládám, že první varianta je ta pravděpodobnější, ale je možné, že Hopkinsovi termín portugalské GP koliduje s termínem závodů britských superbajků (BSB).

„Dobře, skončil jsem tam, kde jsem chtěl. Určitě jsem chtěl prorazit do první desítky!“ řekl po závodu v Jerezu Američan John Hopkins. „To bylo cílem pro víkend, ale potom, jak jsem začal v pátek to vypadalo, že budu potřebovat zázrak, aby se tak doopravdy stalo. Od začátku závodu, bylo mým plánem získat maximum pozic a dostat se do skupiny před sebou, protože jsem věděl, že některé chlapy dokážu bez problému následovat.“

„Jenže pak jsem udělal pár chyb a o získané pozice přišel,“ pokračoval Hopkins. „Potom se najednou ozvaly pneumatiky a jejích výkon šel hodně dolů. Byl to můj první závod v sedle MotoGP motocyklu na mokrém povrchu a dříve jsem nikdy nepoužíval obutí do mokra od Bridgestone. Tím pádem jsme neměli správně nastavenou elektroniku a pneumatikám jsem dal co proto už na začátku závodu.“

„Ke konci moje rychlost postupně klesala a já viděl spoustu jezdců havarovat, takže jsem věděl, že jsem blízko desítky, ale hlavním cílem bylo závod dokončit a přivést motorku do cíle,“ uvedl Hopkins, který závěrem poděkoval Suzuki za příležitost závodit v MotoGP, ale zároveň dodal, že nyní se musí soustředit na své povinnosti v seriálu BSB.

Doporučujeme

Články odjinud