Po MotoGP čeká první test i třídy Moto3 a Moto2

Po MotoGP čeká první test i třídy Moto3 a Moto2

Zítra na okruhu ve Valencii začíná prvním letošním testem sezóna i pro týmy tříd Moto3 a Moto2. My budeme především sledovat, jak se povede našemu Jakubu Kornfeilovi.

Od úterý 12. února do čtvrtka 14. února, je na programu první oficiální test IRTA pro třídy Moto3 a Moto2. Můžeme se těšit na pěknou podívanou. Vše nasvědčuje tomu, že opět budeme svědky napínavé sezóny. V Moto2 budou určitě všichni sledovat tým Tuenti HP 40, za který pojede největší adept na titul, Pol Espargaró. Mezi další adepty na nejvyšší stupínky jsou Tom Lüthi (Interwetten-Paddock), Scott Redding (Marc VDS Racing Team) a Julian Simon (Italtrans Racing Team). Předvést se bude chtít i Sandro Cortese. Ten v loňském roce opanoval tabulku třídy Moto3, když měl na konci sezóny náskok na druhého Saloma 111 bodů. Sandro Cortese, bude startovat v týmu Dynavolt s motocyklem Kalex.

Bez obhájce prvenství se bude o titul v Moto3 prát Maverick Viñales z týmu JHK T-shirt Laglisse KTM. Jeho očekávání jsou velká, ale nebude to mít rozhodně jednoduché. Na titul si určitě bude brousit zuby i loňský vicemistr Luis Salom, a také Zulfahmi Khairuddin. Tito dva se spolu setkají dokonce v jedné stáji. Tím týmem je špička ve třídě Moto2, Red Bull KTM Ajo. Do mistrovství světa přicházejí i jezdci z Red Bull Rookies Cupu. Jsou jimi Florian Alt (Racing Kiefer) a Lorenzo Baldassari (Go & Fun Honda Gresini Moto3). Příští rok se to snad podaří naší motocyklové naději, Karlu Hanikovi.

Český fanoušek určitě bude určitě sledovat, jak si na trati povede Jakub Kornfeil. Ten pro letošní sezónu změnil tým. Bude startovat v týmu, kde jezdil loňský vicemistr Salom. Spolu s ním přešel k týmu i jeho osobní sponzor ze Slovenska, firma Redox. Jméno firmy figuruje i v názvu samotného týmu, takže celý název zní Redox RW Racing RW. Jeho týmovým kolegou bude Jasper Iwema, který většinu loňské sezóny strávil v českém týmu FGR Moto. Samotný tým letos bohužel neuvidíme. Dostal se do užšího finále, ale tam jeho pouť pro letošní ročník skončila.  

Trať bude otevřena od 10:00. Do 12:40 budou na trati obě kubatury společně. Mezi 12:50 – 15:00 bude pro každou třídu vyhrazen určitý čas. Od 15:10 do 17:00 bude trať opět otevřená pro všechny účastníky. Program je navržen tak, aby měly týmy srovnatelné podmínky na trati, pokud by se vyskytl problém, se změnou počasí.

Doporučujeme

Články odjinud