Po prvním tréninku Lukáš Pešek věří v další zlepšení

Po dvou posledních zkušenostech dnes konečně nemuseli týmoví mechanici Matteoni CP Racing řešit technické problémy na Peškově Moriwaki, který se časem na kolo 1´49,866 sekundy umístil na čtyřiadvacátém místě.

Lukáš Pešek se tak v pátek odpoledne dokázal koncentrovat na hledání správného nastavení a svými časy na kolo se pohyboval mezi patnáctým a dvacátým místem. V závěru šedesátiminutového tréninku ale narazil na provoz na dráze a to znamenalo zpomalení.

„Trénink probíhal celkem dobře, postupně jsme hledali nastavení. Bohužel v posledním kole, kdy jsem chtěl ještě zrychlit, jsem se dostal do skupinky, kde se přede mnou předjížděli jezdci a to mě zpomalovalo,“ řekl Lukáš Pešek.

„Myslím, že zhruba půl vteřina tam v mých silách ještě byla, což by znamenalo čas na úrovni kolem patnáctého místa. Pro zítřek ještě budeme měnit nastavení podvozku i spojky a také musím zlepšit stopu v některých pasážích,“ dodal k prvnímu tréninku v Barceloně český jezdec týmu Matteoni CP Racing.

Prvních šedesát minut na dráze v Montmeló komentoval Miloš Čihák slovy: „Ač to dle výsledku moc nevypadá, s tréninkem jsme spíše spokojeni. Na datech jsou vidět rezervy v průjezdu některých zatáček, které by měly pomoci odstranit jinak nastavené převody. Chtěli bychom zítra zrychlit minimálně o vteřinu a věřím, že se nám to podaří.“

Doporučujeme

Články odjinud