Po prvním tréninku panuje u Yamahy spokojenost

Po prvním tréninku panuje u Yamahy spokojenost

Jezdci tovární stáje Yamahy Jorge Lorenzo a Ben Spies si litrové prototypy tří ladiček velmi pochvalují a jejich výkon v prvním tréninku jim dává potřebnou jistotu a motivaci pokračovat v nastaveném tempu.

Jorge Lorenzo v závěru tréninku nastavil čas 1'56,648 sekundy a zatím figuruje na druhém místě, 0,174 sekundy za Australanem Stonerem. Španěl si věří a po nezbytných úpravách ve dvou pátečních trénincích, by rád bojoval o ten nejlepší čas v kvalifikaci.

„Celkem dobrý začátek. Dráha vypadá pěkně špinavá, takže jsme všichni dost daleko od nejlepších časů z loňského roku, ale to je tady u všech stejné,“ konstatoval Jorge Lorenzo. „Mám dobrý pocit, protože jsme velmi blízko Caseymu a zítra očekáváme zlepšení u motocyklu, stavu dráhy i u mě samotného.“

„V samotném závěru jsme udělali změnu, která ve všech zatáčkách zlepšila zadní přilnavost, což mi umožnilo snížit čas na kolo,“ dodal závěrem španělský jezdec tovární Yamahy YZR-M1.

Američan Ben Spies v jednu chvíli pevně držel první pozici výsledkové tabulky, ale nakonec byl z toho čtvrtý čas a ztráta na Stonera v podobě pěti desetin. „Dnes večer jsem opravdu spokojený, byli jsme hodně blízko,“ řekl Američan. „Zdá se, že tu motorka funguje perfektně. Udělali jsme jen dvě drobné změny, abychom si po celou dobu udrželi stejnou sadu pneumatik.“

„Nejrychlejší kolo jsme zajeli v době, kdy už měla pneumatika téměř najetu kompletní délku závodu. Motorku jsme testovali v Sepangu, Jerezu a tady a na všech třech místech fungovala bez problémů, takže jsem spokojený s motorkou, týmem i sám se sebou,“ dodal Spies.

Doporučujeme

Články odjinud