Marc Márquez

Marc Márquez

Marc Márquez
Marc Márquez
Marc Márquez
7
Fotogalerie

Po šesti týdnech od operace už může Marc Márquez zahájit fyzioterapii

Marc Márquez je šest týdnů po čtvrté operaci zraněné paže. Tento týden absolvoval kontrolu u lékařů a ti mu povolili zahájit fyzioterapii.

Osminásobný šampion Marc Márquez podstoupil začátkem června v USA operaci zraněné paže. Tento týden pak jezdec absolvoval kontrolu u lékařů v Madridu. Tým lékařů ve složení Dr. Joaquin Sánchez Sotelo, Dr. Samuel Antuňa a Dr. Angel Cotorro je s aktuálním vývojem jezdcova stavu spokojen. Márquez tedy může postoupit do další fáze rekonvalescence a smí už zahájit kardio trénink a fyzioterapii pravé ruky.

„Udělali jsme důležitý pokrok v procesu rekonvalescence,“ prohlásil Márquez. „Při této kontrole lékaři potvrdili, že pažní kost správně srůstá, takže můžeme zahájit fyzioterapii pravé paže a kardio trénink. Jsem velmi nadšený, že se mi daří obnovovat pohyblivost paže a že můžu pokračovat v procesu rekonvalescence. Chci poděkovat celému lékařskému týmu za léčbu a za pozornost, kterou mi věnují,“ dodal jezdec.

„Při lékařské prohlídce provedené u Marca Márqueze šest týdnů po operaci pravé paže byl potvrzen dobrý klinický a radiologický vývoj, který umožňuje pokrok v programu obnovy pohyblivosti a síly pravé paže. Pacient se v příštích šesti týdnech podrobí další kontrole,“ sdělil Dr. Sanchez Sotelo.

Zdroj: Box Repsol, foto: Václav Duška Jr.

Doporučujeme

Články odjinud