Po startu z dvaadvacáté pozice byl Pešek nakonec třináctý

Poprvé v letošní sezoně bojoval Lukáš Pešek, jezdec týmu Matteoni CP Racing o umístění v první desítce závodu Moto2, když po startu z dvaadvacáté pozice nakonec cílem ve francouzském Le Mans projel třináctý.

V závodu bohatém na souboje a pády jezdců střední kubatury Moto2, český závodník na motocyklu japonské značky Moriwaki využil situace a probojoval se až do první desítky, bohužel tam se neudržel a nakonec si ve Francii dojel bezpečně pro tři body, když ještě v samotném závěru atakoval Kolumbijce Hernandéze.

„Start se mi celkem povedl, ale pak jsem se tam v první šikaně srazil s Talmacsim, což mě stálo zase několik míst. Dále se mi dařila stíhačka, kdy jsem se posunul až do top deset, ale pak jsem zhruba v polovině závodu ´vytuhnul´ a předjelo mě asi pět jezdců.“

„Bohužel jsem kvůli zranění žeber přes čtrnáct dní nemohl trénovat a to se podepsalo na fyzičce a následně i koncentraci. Trvalo mi asi čtyři kola, než jsem se srovnal a v závěru jsem ze sebe mačkal, co to šlo a zase jsem nějakou pozici získal,“ pokračoval jezdec Matteoni CP Racing.

„V posledním kole jsem ještě zkoušel předjet Hernandeze, ale dost mi to v zatáčkách zavíral a nechtěl jsem jít vyloženě do rizika na hranici pádu. V Le Mans jsme udělali velký posun, ale ještě nejsme úplně tam, kde bychom chtěli být a v Mugellu nás čeká další práce,“ řekl závěrem Lukáš Pešek.

S výkonem svého svěřence byl také spokojen jeho osobní trenér Miloš Čihák, který po závodu Moto2 na okruhu Bugatti v Le Mans řekl: „Z mého pohledu opět problém v kvalifikaci, jinak jsme byli ve všech trénincích od třináctého do šestnáctého místa. V závodu měl Lukáš kvůli tréninkovému výpadku malou krizi, ale dostal se z ní a v závěru jel časy na úrovni první skupiny. I proto věřím, že v Mugellu můžeme být ještě silnější.“

Doporučujeme

Články odjinud