Po víkendu v Imole je Jakub Smrž průběžně sedmý

Po víkendu v Imole je Jakub Smrž průběžně sedmý

Česká stáj Effenbert Liberty Racing má po druhém kole mistrovství produkčních motocyklů WSBK tři své jezdce v první desítce průběžného hodnocení seriálu, nicméně s výkonem v Imole nebyli příliš spokojení.

V pátek zajel na okruhu Enza a Dina Ferrariho nejrychlejší čas Jakub Smrž, což byl na úvod velmi povzbudivý výsledek od jihočeského závodníka, jemuž po závodu v Austrálii patřila průběžná šestá příčka. V sobotní kvalifikaci ale na svůj páteční výkon nenavázal a s desátým časem se kvalifikoval do třetí řady na startu.

První závod superbiků v italské Imole dokončil Jakub Smrž na bodovaném jedenáctém místě, těsně před svým týmovým kolegou Bergerem z Francie. Jejich týmový kolega Sylvain Guintoli byl v kvalifikaci druhý, ale toto velmi dobré postavení na startu nedokázal zužitkovat, když po souboji s Haslamem havaroval a závod nedokončil.

V druhém klání si český závodník polepšil a cílem projel sedmý, což mu nyní stačí na průběžné sedmé místo. Naopak Guintolimu se vůbec nedařilo, když po souboji o pátou příčku vyjel mimo trať a nakonec se musel spokojit s jedenáctým místem. V obou závodech kraloval Carlos Checa na Ducati a je nyní lídrem v hodnocení superbiků.

V Imole byl Jakub Smrž nejlepší z čtveřice jezdců stáje Effenbert Liberty Racing a v tomto stylu by jistě rád pokračoval v dalším kole, které je na programu koncem dubna v nizozemském Assenu.

WSBK (Imola) – 1. Checa (SPA, Ducati) 75b., 2. Biaggi (ITA, Aprilia) 71b., 3. Sykes (GBR, Kawasaki) 69b., 4. Haslam (GBR, BMW) 47b., 5. Melandri (ITA, BMW) 46b., 6. Rea (GBR, Honda) 40b., 7. Jakub Smrž (CZE, Ducati) 30b.

Doporučujeme

Články odjinud