Po výjezdu mimo trať Barberá předvedl bojovného ducha

Po výjezdu mimo trať Barberá předvedl bojovného ducha

Stačilo drobné zaváhání v druhém kole závodu a španělský jezdec týmu Mapfre Aspar přišel o velkou šanci zajet další velmi dobrý výsledek, na který díky své rychlosti rozhodně měl.

V nájezdu do jedné ze zatáček německého okruhu musel Barberá zvolit výjezd mimo trať, aby nedošlo ke srážce s jedním z jeho soupeřů a od druhého kola mu patřila poslední pozice. Španěl ale  zmobilizoval všechny síly a zahájil stíhací jízdu, která v cíli pro něho znamenala body za jedenácté místo.

„Jediným mínusem dnešního závodu bylo to, že jsem hned na začátku vyjel mimo dráhu,“ řekl Héctor Barberá. „Přijel jsem do bodu intenzivního brzdění a zabrzdil ve stejném místě, jak v trénincích, ale tentokrát jsem měl těsně před sebou dalšího jezdce. Musel jsem vyjet mimo, abych do něho nenarazil a od tohoto okamžiku se mi změnily plány.“

„Chtěl jsem za to pořádně vzít a jezdit podobné časy jak v trénincích. Po následné analýze dat byla moje rychlost pro celý závod opravdu skvělá a mohl jsem klidně skončit sedmý. Mám dobrý pocit, protože jsem během závodu odvedl dobrou práci a také motorka fungovala opravdu dobře. Na druhou stranu je ale neskutečná smůla, že mi závod ovlivnil ojedinělý incident v jeho samotném úvodu,“ řekl závěrem Héctor Barberá.

Doporučujeme

Články odjinud