Počasí testu Tech3 a Pons Racing nepřálo

Tento týden testovaly na dráze ve Valencii týmy třídy Moto2 Tech 3 a Pons Racing spolu s jezdci Raffaele de Rosou a Yuki Tahahashim na strojích Tech3 a Axelem Ponsem a Sergio Gadeou v sedle prototypu Pons Kalex.

Tým Tech 3 Moto2 již podruhé v krátkém čase přijel do Valencie testovat a opět to bylo počasí, které jim do značné míry omezilo možnost využít maxima času na dráze okruhu v Montmeló. Nicméně s podaným výkonem byl šéf týmu Herve Poncharal spokojený.

„Ve čtvrtek jsme měli k dispozici čtyři hodiny na dráze,“ uvedl Poncharal. „Samozřejmě bychom byli rádi za delší dobu, ale to co jsme udělali bylo velmi dobré. Poprvé jsme ve Valencii měli silné  vibrace a ty už jsou zdá se pryč. Měli jsme jiné kyvné rameno, vidlici a jinak seřízené tlumení, takže jsme toho vyzkoušeli hodně, ale určitě ne všechno.“

„Velmi zajímavý vztah panuje mezi Raffaelem a Yukim. Oba společně hodně spolupracují. Vzájemně spojili síly a o všem co testují si podrobně vyměňují informace. Máme skutečně dva špičkové jezdce,“ uvedl závěrem Herve Poncharal.

Na dráze okruhu Montmeló ve Valenecii spolu s Tech 3 také testovali jezdci týmu Pons Racing v sedle motocyklů Pons Kalex. „Ve čtvrtek jsme byli schopni jet poprvé s oběma motocykly a na každém z nich jsme zkoušeli různá nastavení,“ uvedl k testu šéf týmu Sito Pons.

„Ve středu bylo špatné počasí a nešlo dělat vůbec nic. Ve čtvrtek sice bylo chladno, což znamenalo, že dráha byla studená, ale podařilo se nám zajet několik kol a technická část týmu se tak mohla blíže seznámit jak s motocykly tak s jezdci.“

„Tento test nám umožnil pokročit ve vývoji motocyklu, což také bylo jeho hlavním cílem. Myslím, že máme velmi dobrý základ pro další test v Montmeló,“ uvedl Pons. Stejné dva týmy budou v Barceloně znovu testovat a to ve dnech patnáctého až sedmnáctého února.

Doporučujeme

Články odjinud