Podařený začátek posledního víkendu sezony

Podařený začátek posledního víkendu sezony

V úvodních trénincích před GP Valencie se dařilo českému jezdci Karlu Abrahamovi, jezdec týmu Cardion AB Motoracing bojoval o ty nejlepší časy, dopoledne byl druhý a v odpoledním tréninku třetí.

V dnešní dvojici volných tréninků byl nejrychlejší Stefan Bradl, jehož dopolední čas byl jen o 0,025 sekundy rychlejší než čas českého závodníka. V druhém tréninku dokonce Abrahamovi patřil nejrychlejší čas, ale byl následně překonán znovu jezdcem Viessmann Kiefer Bradlem a Španělem Juliánem Simónem.

Pro začátek je to velmi vydařený vstup do závodního víkendu a bude důležité, jak se Karel Abraham popere s kvalifikací, protože pokud mu dnešní nasazení vydrží i v příštích dvou dnech, můžeme se těšit na skutečně zajímavý závod.

„Ve Valencii jsme začali dobře, ale to hlavní mám samozřejmě stále před sebou,“ řekl v pátek odpoledne Karel Abraham. „První důležitý krok mě čeká v sobotu odpoledne, kdy se pojede kvalifikace a půjde o postavení na startu. Páteční časy potvrdily, že je motocykl nastaven dobře a nyní už jen v sobotu dopoledne doladíme drobnosti.“

„V pátečním dopoledním tréninku jsme měli chvíli problémy s předkem, který odskakoval, ale vyřešili jsme to. Šest kol před koncem jsme dali novou zadní pneumatiku, která má dělenou směs-zprava měkčí, zleva tvrdší, podle zatáček a já pak s tímto pláštěm v pohodě absolvoval celý odpolední trénink.“

„Takže jsem s ní ujel sedmadvacet kol, prakticky celý závod a na závěr dosáhl i svého nejlepšího času. Velice dobrý jsme také měli i top speed,“ řekl závěrem Karel Abraham, který po Velké ceně ve Valencii zůstává a v úterý a ve středu bude poprvé testovat s motocyklem třídy MotoGP. Pro první oficiální test má připraveny dva stroje Ducati, jeden je od Casey Stonera a druhý je Nicky Haydna. Ducati určena pro tým Cardion AB Motoracing bude připravena koncem prosince.

Doporučujeme

Články odjinud