Podle Bertiho má Dovizioso na první pětku

Repsol Honda pro letošní sezonu zvolila novou podobu továrního týmu, kde má každý z jejich jezdců svého šéfa týmu. V případě Andrea Doviziosa je to Gianni Berti.

Gianni Berti po předsezonních výsledcích svého italského svěřence věří, že Dovizioso dokáže v letošním ročníku mistrovství světa stabilně bojovat o umístění v první pětce nejlepších.

Březnový finální test v Kataru byl pro jezdce MotoGP poslední příležitostí vyladit nastavení svých strojů před úvodním podnikem šampionátu a s výsledkem jakým se tam Dovizioso prezentoval byl Gianni Berti spokojený.

Dovizioso byl v tomto testu třetím nejrychlejším jezdcem poté, co se týmu podařilo úspěšně zapracovat na nastavení podvozku tak, aby mu RC212V konečně jela dle jeho představ. Dovizioso ukončil šampionát v roce 2009 na šestém místě a letos se pokusí získat minimálně pátou příčku.

„Dva dny testování byly pro nás kompletně vytížené, protože to byl poslední test a my měli poměrně dost věcí k vyzkoušení, co se týče podvozku,“ uvedl Gianni Berti. „Bylo nutné přizpůsobit styl jízdy, aby spolupracoval s motocyklem. Mechanici tvrdě pracovali, aby stihli dokončit plánovaný program a Andrea byl také spokojen, protože se nám podařilo udělat určitá zlepšení.“

„Nyní má se strojem o něco lepší kontakt, takže jsme v této chvíli spokojeni,“ pokračoval Berti. „Samozřejmě to nestačí. Chceme se zlepšit víc, protože závodit v této konkurenci o stupně vítězů je opravdu náročné, ale postupujeme tímto směrem. Mám pocit, že můžeme jet v první pětce.“

Doporučujeme

Články odjinud